Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
FINA NEMA PRISTUP ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Invalide moraju nositi po stubama

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Osobe s invaliditetom i dalje imaju otežani pristup u prostorije Fine u Križevcima, kako su nam ukazali pojedini mještani Križevaca. Nedavno smo tome svjedočili i sami, i to u trenutku kada su jednu osobu koja koristi invalidska kolica morali nositi po stubama kako bi ušao u zgradu i koristio njihove usluge, budući da ispred zgrade nemaju ugrađen posebni pristup pogodan za osobe s invaliditetom. Fina se nalazi u strogom centru grada, u Ulici Antuna Gustava Matoša, preko puta zgrade Hrvatskog doma i kako doznajemo, posluju u povijesnoj zgradi. To su nam potvrdili iz same Fine, napomenuvši da veći broj njihovih poslovnica posluje u takvim zgradama diljem Hrvatske.

Zgrada Fine dio je povijesne jezgre i konzervatorski je zaštićena

– Nekretnina u Križevcima izgrađena je krajem devetnaestog stoljeća i nalazi se pod konzervatorskom zaštitom, kao dio kulturno-povijesne cjeline Križevci. Zgrada ima dva ulaza, no nijedan od njih nije prilagođen pristupu osobama smanjene pokretljivosti, jer im se pristupa putem nekoliko stuba – naveli su u odgovoru iz Fine, napomenuvši kako je unutar same poslovnice ugrađen elektromotorni gusjeničar za prijevoz invalidnih osoba po stubama te također imaju educirane zaposlenike koji znaju njime rukovati.

– Prema dosadašnjem iskustvu, gotovo nitko od naših korisnika s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti nije zatražio uporabu elektromotornog gusjeničara, već svi koriste našu prilagodbu poslovnih procesa, odnosno mogućnost izlaska Fininih zaposlenika iz poslovnice, koji korisnicima s invaliditetom na taj način pomažu i izlaze ususret, kako bi mogli obaviti uslugu zbog koje su došli u Finu – poručili su iz Fine, naglasivši kako iz tvrtke savjesno i kontinuirano brinu za osiguranje pristupačnosti osobama s invaliditetom na svim lokacijama, pazeći da se prilikom uređenja novih prostora poštuju svi pozitivni pravni propisi te provodeći razumnu prilagodbu postojećih poslovnih prostora. S obzirom na zgradu koja je konzervatorski zaštićena, dodatna prilagodba zahtijevala bi i relativno skupe građevinske radove, zaključili su iz Fine.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

pored svega još su mu i ustrijelili psa svena

Valenta je nešto zapeklo prilikom košnje: Skočio je do doktora i iz bolnice se nije vratio sedam godina!

DOZNAJEMO

Tri škole s područja naše županije od jeseni u eksperimentalnoj nastavi!

ĐURĐEVAC

Poduzetnička zona dobiva nove investitore! Dolaze dvije nove tvrtke…

bliže se upisi

FOTO Osnovnoškolcima se predstavljaju sve koprivničke srednje škole

među njima koprivničanka aleksandra

UPRAVO Hrvati u Zambiji oslobođeni su svih optužbi!

OBILJEŽEN PRVI NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Koprivničancu Mariu Prki uručena godišnja udomiteljska nagrada!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI