Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
FINA NEMA PRISTUP ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Invalide moraju nositi po stubama

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Osobe s invaliditetom i dalje imaju otežani pristup u prostorije Fine u Križevcima, kako su nam ukazali pojedini mještani Križevaca. Nedavno smo tome svjedočili i sami, i to u trenutku kada su jednu osobu koja koristi invalidska kolica morali nositi po stubama kako bi ušao u zgradu i koristio njihove usluge, budući da ispred zgrade nemaju ugrađen posebni pristup pogodan za osobe s invaliditetom. Fina se nalazi u strogom centru grada, u Ulici Antuna Gustava Matoša, preko puta zgrade Hrvatskog doma i kako doznajemo, posluju u povijesnoj zgradi. To su nam potvrdili iz same Fine, napomenuvši da veći broj njihovih poslovnica posluje u takvim zgradama diljem Hrvatske.

Zgrada Fine dio je povijesne jezgre i konzervatorski je zaštićena

– Nekretnina u Križevcima izgrađena je krajem devetnaestog stoljeća i nalazi se pod konzervatorskom zaštitom, kao dio kulturno-povijesne cjeline Križevci. Zgrada ima dva ulaza, no nijedan od njih nije prilagođen pristupu osobama smanjene pokretljivosti, jer im se pristupa putem nekoliko stuba – naveli su u odgovoru iz Fine, napomenuvši kako je unutar same poslovnice ugrađen elektromotorni gusjeničar za prijevoz invalidnih osoba po stubama te također imaju educirane zaposlenike koji znaju njime rukovati.

– Prema dosadašnjem iskustvu, gotovo nitko od naših korisnika s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti nije zatražio uporabu elektromotornog gusjeničara, već svi koriste našu prilagodbu poslovnih procesa, odnosno mogućnost izlaska Fininih zaposlenika iz poslovnice, koji korisnicima s invaliditetom na taj način pomažu i izlaze ususret, kako bi mogli obaviti uslugu zbog koje su došli u Finu – poručili su iz Fine, naglasivši kako iz tvrtke savjesno i kontinuirano brinu za osiguranje pristupačnosti osobama s invaliditetom na svim lokacijama, pazeći da se prilikom uređenja novih prostora poštuju svi pozitivni pravni propisi te provodeći razumnu prilagodbu postojećih poslovnih prostora. S obzirom na zgradu koja je konzervatorski zaštićena, dodatna prilagodba zahtijevala bi i relativno skupe građevinske radove, zaključili su iz Fine.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati