Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Invaliditet nije prepreka: Vlado (86) i bez koljena zaradio mirovinu

Vladimir Kamenar ima 86 godina, a iako dobar dio života koristi štake, često ga se može susresti na ulicama Križevaca, gdje provodi svoje umirovljeničke dane.

– Što reći nego da sam u mladosti od 86 godina, još se dobro osjećam. Samo moram polako hodati, jer me hoće za srce primiti. No, nemam nekih velikih problema, osim onih koji tište i druge građane, a tiču se visokih cijena. Inače život teče dalje – govori nam Vladimir.

– Štake nosim od Drugog svjetskog rata, kada sam izgubio koljeno i od tada sam invalidna osoba. No, odradio sam puni radni staž u proizvodnji, počevši s mljekarom u Križevcima, preko mineralne vode u Apatovcu do poljoprivredne škole gdje sam radio kao tehničar – priča nam Vladimir o svojoj dugoj karijeri, koju je završio u Čeliku kao zavarivač.

– Proputovao sam i cijelu bivšu Jugoslaviju kao terenac i monter, dokazao sam da mogu raditi unatoč fizičkoj mani jer sam imao zdrave ruke, a i sada hodam pola na ruke, a pola na noge – rekao je Vladimir gotovo kroz smijeh, dokazavši na svom primjeru kako invalidnost ne mora biti nikakva prepreka da bi čovjek ostvario životne ciljeve.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI