Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Investitor traži odgodu, čeka se nadzor: Rok za trg probijen, završetak nije blizu

Rok završetka obnove dva središnja gradska trga, Zrinskog i Jelačića, s prošlim je petkom i službeno probijen. Naime, upravo je tada isteklo planiranih 12 mjeseci prema ugovoru s kraja protekle godine.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– S petkom, službenim putem preko elektroničkog oglasnika primili smo zahtjev za sklapanje aneksa ugovora, kojim izvođač radova (Sitolor op.a.) traži od nas produljenje roka završetka radova kao i dodatno ugovaranje nužnih, nepredviđenih i naknadnih radova – pojasnili su iz Grada Koprivnice, a informacija o tome kad će završiti još je uvijek nedostupna.

Razlog probijanja roka, doznali smo, bila je „viša sila“. Hoće li se Grad i Sitolor dogovoriti ili će biti kakvih „penala“ ne znamo, no kako neslužbeno doznajemo, nikome nije u interesu da bilo koja strana bude nezadovoljna.

– Naveli su kako je došlo do neplaniranog izvođenja radova drugih izvođača u zoni obuhvata zahvata, kao što su između ostalog radovi na plinskoj i telekomunikacijskoj mreži, što je onemogućilo izvođenje radova prema planiranoj dinamici i terminskom planu – otkrivaju u gradskoj upravi.

No, treba znati kako osnovanost zahtjeva za sklapanje aneksa ugovora utvrđuje glavni nadzorni inženjer, a daljnji koje će napraviti Grad utvrdit će se nakon što dobiju mišljenje nadzornog inženjera. Znači li to i nove troškove za Grad zbog dodatnih radova na trgu, nismo uspjeli doznati do zaključenja ovog broja. Podsjetimo, investicija je to teška oko 15 milijuna kuna s PDV-om.

Uz obnovu trga, dodajmo, radi se i u sklopu aglomeracije u susjednim ulicama i dijelovima grada koji se naslanjaju na trg. Stoga su i neke ulice u središtu zatvorene, a promet njima ili zaustavljen ili posebno reguliran.

– Djelomična sanacija kolnika u Svilarskoj ulici nakon provedenih radova zamjene vodovodne i kanalizacijske mreže već je provedena u dijelovima gdje je to bilo moguće, dok će se u početnom dijelu Svilarske ulice sve do raskrižja s Ulicom Ivana Generalića zamijeniti kompletan habajući sloj kolnika – navode u Gradu, a početak tih radova u tom je dijelu upravo u tijeku.

Asfaltiranje završnog sloja u početnom dijelu Svilarske ulice planirano je, radi cjelovitosti zahvata, terminski zajednički provesti s asfaltiranjem završnog sloja na spoju Nemčićeve ulice i Florijanskog trga, što je pak u obuhvatu zahvata rekonstrukcije trgova.

– Radovi na asfaltiranju ovise o vremenskim prilikama, a planiraju se provesti krajem ove ili početkom iduće godine – doznajemo u Gradu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati