Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Investitor traži odgodu, čeka se nadzor: Rok za trg probijen, završetak nije blizu

Rok završetka obnove dva središnja gradska trga, Zrinskog i Jelačića, s prošlim je petkom i službeno probijen. Naime, upravo je tada isteklo planiranih 12 mjeseci prema ugovoru s kraja protekle godine.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– S petkom, službenim putem preko elektroničkog oglasnika primili smo zahtjev za sklapanje aneksa ugovora, kojim izvođač radova (Sitolor op.a.) traži od nas produljenje roka završetka radova kao i dodatno ugovaranje nužnih, nepredviđenih i naknadnih radova – pojasnili su iz Grada Koprivnice, a informacija o tome kad će završiti još je uvijek nedostupna.

Razlog probijanja roka, doznali smo, bila je „viša sila“. Hoće li se Grad i Sitolor dogovoriti ili će biti kakvih „penala“ ne znamo, no kako neslužbeno doznajemo, nikome nije u interesu da bilo koja strana bude nezadovoljna.

– Naveli su kako je došlo do neplaniranog izvođenja radova drugih izvođača u zoni obuhvata zahvata, kao što su između ostalog radovi na plinskoj i telekomunikacijskoj mreži, što je onemogućilo izvođenje radova prema planiranoj dinamici i terminskom planu – otkrivaju u gradskoj upravi.

No, treba znati kako osnovanost zahtjeva za sklapanje aneksa ugovora utvrđuje glavni nadzorni inženjer, a daljnji koje će napraviti Grad utvrdit će se nakon što dobiju mišljenje nadzornog inženjera. Znači li to i nove troškove za Grad zbog dodatnih radova na trgu, nismo uspjeli doznati do zaključenja ovog broja. Podsjetimo, investicija je to teška oko 15 milijuna kuna s PDV-om.

Uz obnovu trga, dodajmo, radi se i u sklopu aglomeracije u susjednim ulicama i dijelovima grada koji se naslanjaju na trg. Stoga su i neke ulice u središtu zatvorene, a promet njima ili zaustavljen ili posebno reguliran.

– Djelomična sanacija kolnika u Svilarskoj ulici nakon provedenih radova zamjene vodovodne i kanalizacijske mreže već je provedena u dijelovima gdje je to bilo moguće, dok će se u početnom dijelu Svilarske ulice sve do raskrižja s Ulicom Ivana Generalića zamijeniti kompletan habajući sloj kolnika – navode u Gradu, a početak tih radova u tom je dijelu upravo u tijeku.

Asfaltiranje završnog sloja u početnom dijelu Svilarske ulice planirano je, radi cjelovitosti zahvata, terminski zajednički provesti s asfaltiranjem završnog sloja na spoju Nemčićeve ulice i Florijanskog trga, što je pak u obuhvatu zahvata rekonstrukcije trgova.

– Radovi na asfaltiranju ovise o vremenskim prilikama, a planiraju se provesti krajem ove ili početkom iduće godine – doznajemo u Gradu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaja ubojstva

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati