Ipak izgubio spor s osiguranjem: Kukuruz koji je padao s prikolice oštetio mu vozilo

Stevo sa šireg područja Ludbrega podigao je tužbu protiv Croatia osiguranja zato što mu, kako se navodi u sudskoj presudi, ono nije isplatilo naknadu štete koja mu je nastala na vozilu prije dvije godine. Tijekom vožnje u mjestu Zamlaka u travnju 2020. na prilaznoj cesti autoceste A4 ispred Steve našao se kamion s prikolicom u kojoj se prevozio kukuruz u zrnu i koji je padao na cestu ispred njega te mu oštetio vozilo. Utvrđeno je kako vozač kamiona nije imao adekvatno osiguran teret, koji mu je potom ispadao s prikolice. Nastala šteta procjenjuje se na oko 23 i pol tisuće kuna, koliko je koštao servis.

Stevo se na mjestu dogovorio s vozačem koji mu je prouzročio štetu za isplatu naknade, a koji mu je u znak priznavanja odgovornosti predao police osiguranja teretnog vozila koje je osigurano kod navedene tvrtke. Međutim, iz Croatie na kraju nisu Stevi isplatili naknadu štete, tvrdeći kako oni ni nisu dužni isplatiti navedenu štetu, budući da vlasnik vozila ni nije Stevo, već podružnica za leasing čiji je Stevo tek korisnik, a dodatni je problem taj da Stevo nije priložio nikakve dokaze na okolnosti nastanka štete, osim potvrde policije, uz činjenicu kako nije ni tražio da se izvrši policijski očevid, već da se s vozačem „dogovorio o isplati naknade za nastalu štetu“. 

– Tužitelj ne prilaže niti izjavu svjedoka, niti fotografije oba vozila, niti je policija bila na licu mjesta te stoga tuženik osporava nastanak predmetnog štetnog događaja na način na koji ga opisuje tužitelj – navodi se u presudi, prema kojoj je tužbeni zahtjev odbijen, a Stevo sada, osim što neće dobiti naknadu štete, mora isplatiti 6250 kuna troškova parničnog postupka.

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI