Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mario, koji se inače ne bavi ribolovom, prvi put se okušao u lovu na – tune!

Mario Vrdoljak iz Velikog Otoka ne bavi se ribolovom, no ipak nije mogao odoljeti prijedlogu prijatelja da se u sklopu turističke ponude okuša u lovu tune. Za vrijeme svog godišnjeg odmora prije nekoliko tjedana otputovao je na Mallorcu, španjolski otok u Sredozemnom moru. Tamo je po prvi put u životu, uz stručno vodstvo, lovio tunu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prvi sam put išao u ribičiju, zajedno s još jednim prijateljem koji se također time ne bavi. Sve na prijedlog trećeg prijatelja koji je u tome dosta dugo, iako amaterski – priča nam Mario, opisavši svoje iskustvo kao vrlo zanimljivo.

– Kad je prvi put zagrizla, to je bio dobar osjećaj. Tada sam shvatio zašto mnogi vole ribolov – pojašnjava Mario, opisavši nam pritom kako se pripremio za to nesvakidašnje putovanje.

–  Prijatelj je ponudu našao na internetu, a htio je to isprobati godinama. Zapravo nas samo putovanje zajedno sa smještajem u hotelu i nije došlo stajalo. Bili smo sedam dana. Tamo smo pronašli te koji se time bave, to je dio turističke ponude. Skupi se grupa od 4,-5 ljudi i vozi nas u brodiću – priča nam Mario, pojasnivši kako se prisutnost riba u moru traži sonarom.

– Kada sonar ništa ne pokazuje, onda bacamo lignje i tako privučemo ribe koje se zatim love. Najveći ulov bio mi je oko 12 kila. Bilo ih je nekih koje su isto grizle i s kojima je bila borba, no na kraju su mi pobjegle. No, sve u svemu, nezaboravno iskustvo, pogotovo za prvi put – zadovoljno ističe Mario, pokazavši nam fotografije s tog putovanja, među kojima veći ulovi pripadaju njegovim prijateljima.

Bilo je tu ulova i do 50 kila, ako ne i više, priča nam Mario. Iako sada bolje upoznat s iskustvom ribolovaca, još ne zna hoće li baciti udicu još koji put, makar u našim vodama.

FOTO Privatan album

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

MLADI SLAVENAŠI U AKCIJI

FOTO Aščić s dva gola slomio Riječane, sjajna serija juniora stala u Dugopolju

Đurđevački Graničar na zimsku pauzu ide sa četvrtog mjesta

Težak poraz u Sisku za kraj polusezone

DOZNAJEMO: PET GODINA STARI HIBRID TREBALA BI ZAMIJENITI PRIRODNA, KVALITETNA TRAVA

Koprivnički travnjak najgori je u HNL-u! Aleksovski: Stvara se loša slika o klubu i gradu

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

Upišite pojam koji želite pretraživati