Mario, koji se inače ne bavi ribolovom, prvi put se okušao u lovu na – tune!

Mario Vrdoljak iz Velikog Otoka ne bavi se ribolovom, no ipak nije mogao odoljeti prijedlogu prijatelja da se u sklopu turističke ponude okuša u lovu tune. Za vrijeme svog godišnjeg odmora prije nekoliko tjedana otputovao je na Mallorcu, španjolski otok u Sredozemnom moru. Tamo je po prvi put u životu, uz stručno vodstvo, lovio tunu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prvi sam put išao u ribičiju, zajedno s još jednim prijateljem koji se također time ne bavi. Sve na prijedlog trećeg prijatelja koji je u tome dosta dugo, iako amaterski – priča nam Mario, opisavši svoje iskustvo kao vrlo zanimljivo.

– Kad je prvi put zagrizla, to je bio dobar osjećaj. Tada sam shvatio zašto mnogi vole ribolov – pojašnjava Mario, opisavši nam pritom kako se pripremio za to nesvakidašnje putovanje.

–  Prijatelj je ponudu našao na internetu, a htio je to isprobati godinama. Zapravo nas samo putovanje zajedno sa smještajem u hotelu i nije došlo stajalo. Bili smo sedam dana. Tamo smo pronašli te koji se time bave, to je dio turističke ponude. Skupi se grupa od 4,-5 ljudi i vozi nas u brodiću – priča nam Mario, pojasnivši kako se prisutnost riba u moru traži sonarom.

– Kada sonar ništa ne pokazuje, onda bacamo lignje i tako privučemo ribe koje se zatim love. Najveći ulov bio mi je oko 12 kila. Bilo ih je nekih koje su isto grizle i s kojima je bila borba, no na kraju su mi pobjegle. No, sve u svemu, nezaboravno iskustvo, pogotovo za prvi put – zadovoljno ističe Mario, pokazavši nam fotografije s tog putovanja, među kojima veći ulovi pripadaju njegovim prijateljima.

Bilo je tu ulova i do 50 kila, ako ne i više, priča nam Mario. Iako sada bolje upoznat s iskustvom ribolovaca, još ne zna hoće li baciti udicu još koji put, makar u našim vodama.

FOTO Privatan album

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI