Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iskusni ribolovac Darko na Bajeru ulovio soma od 13,6 kila

Darko Horvat strastveni je ribolovac, a u tom je hobiju već gotovo 40 godina. Iako u svom životu pamti razne velike i male ulove, nedavno je na ludbreškom Bajeru naišao na soma kapitalca, teškog oko 13,6 kilograma.

– Većinom blinkam na silikon. Uvijek je tu dobar štap i dobra rola, bez kvalitete nikad ništa. Lovim tako cijelu sezonu, bila zima, proljeće ili jesen. Išao sam ciljano jer sam znao da će biti dobar griz. Bilo je i povoljno vrijeme, nešto sunca, a i niski tlak. Voda je dovoljno pala i bilo je očekivano da će grabežljivac u takvim uvjetima „raditi“ – priča za Podravski Darko, koji se u ribolov uputio pretprošlog četvrtka.

– Bitno je i da se ne ide baš jako rano, nego kad se malo i sunce pokaže. Tamo između 11 do jedan sat, tada najčešće grizu – rekao je Darko, napomenuvši kako za ovog soma ni nije bila neka velika borba.

– Nisam ni rolu zatvorio do kraja, koju inače nikad ne zatvaram. Na Bajeru, gdje lovim već nekoliko godina, i prije sam imao veće ulove. Prije dvije godine ulovio sam soma od 27 kila. Jednom i dva soma u roku od 15 minuta, isto tako u siječnju ili veljači – prisjeća se Horvat.

Ovog soma Darko je uzeo sa sobom, a često poklanja i prijateljima. – Inače ih znam puno koji te ribe koje ulove preprodaju, no meni to nije u interesu. Što reći, svatko ima svoje. Lovim iz ljubavi prema tome i svoju sam djecu uveo u to. Kad me netko od prijatelja zamoli, ribu mu dam – zaključuje Darko.

Ustupio Darko Horvat

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BAKLJADA PRED STADIONOM

VIDEO Evo kako su dočekani pioniri Slavena nakon odličnog plasmana na turniru u Umagu

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

PREOKRET ZA VELIKO SLAVLJE

FOTOGALERIJA Mladi biseri Bošnjak i Jagušić “pomeli” Šibenčane i odveli juniore u mirne vode

praznik nogometa

FOTO Hajduk došao u krizi i opet uzeo sve u Koprivnici. Upisan tko zna koji domaći poraz

Županijski nogomet

FOTO Kakve golijade! Sedmica Tehničara, petarda Picoka, Osvit razbio Starigrad…

prvenstvo osnovnih i srednjih škola

Koprivničke gimnazijalke državne prvakinje u rukometu, mali Radići uzeli srebro


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati