Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iskusni ribolovac Darko na Bajeru ulovio soma od 13,6 kila

Darko Horvat strastveni je ribolovac, a u tom je hobiju već gotovo 40 godina. Iako u svom životu pamti razne velike i male ulove, nedavno je na ludbreškom Bajeru naišao na soma kapitalca, teškog oko 13,6 kilograma.

– Većinom blinkam na silikon. Uvijek je tu dobar štap i dobra rola, bez kvalitete nikad ništa. Lovim tako cijelu sezonu, bila zima, proljeće ili jesen. Išao sam ciljano jer sam znao da će biti dobar griz. Bilo je i povoljno vrijeme, nešto sunca, a i niski tlak. Voda je dovoljno pala i bilo je očekivano da će grabežljivac u takvim uvjetima „raditi“ – priča za Podravski Darko, koji se u ribolov uputio pretprošlog četvrtka.

– Bitno je i da se ne ide baš jako rano, nego kad se malo i sunce pokaže. Tamo između 11 do jedan sat, tada najčešće grizu – rekao je Darko, napomenuvši kako za ovog soma ni nije bila neka velika borba.

– Nisam ni rolu zatvorio do kraja, koju inače nikad ne zatvaram. Na Bajeru, gdje lovim već nekoliko godina, i prije sam imao veće ulove. Prije dvije godine ulovio sam soma od 27 kila. Jednom i dva soma u roku od 15 minuta, isto tako u siječnju ili veljači – prisjeća se Horvat.

Ovog soma Darko je uzeo sa sobom, a često poklanja i prijateljima. – Inače ih znam puno koji te ribe koje ulove preprodaju, no meni to nije u interesu. Što reći, svatko ima svoje. Lovim iz ljubavi prema tome i svoju sam djecu uveo u to. Kad me netko od prijatelja zamoli, ribu mu dam – zaključuje Darko.

Ustupio Darko Horvat

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI