Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ispit za lovce uspješno položilo 40 kandidata iz naše županije!

Županijska udruga lovaca Panonija u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom organizirala je lovački ispit za prijavljene kandidate iz naše županije. Kako je u rad krenuo sustav za izobrazbu lovaca putem edukacijske platforme Hrvatskog lovačkog saveza, kandidati su po prvi put imali priliku sami se prijaviti u program osposobljavanja za lovca.

Uz gledanje i slušanje predavanja koja su snimljena, što im je omogućilo i višekratno ponavljanje, kandidati su obvezni proći i praktični dio prema pravilniku o osposobljavanju kadrova u lovstvu i to u trajanju od 35 sati s naglaskom na ispitno područje Lovačko oružje, streljivo i lovna balistika te položiti uporabu lovačkog oružja. Da se svakom kandidatu posvetiti dovoljno vremena i sve objasni, Županijska udruga lovaca Panonija organizirala je vježbe u dvije grupe. Kandidati su vježbe odradili u Lovačkom domu i na streljani Lovačkog društva Srnjak iz Svetog Petra Čvrsteca.

– Kandidatima je objašnjeno i pokazano kako se pravilno drži i rukuje oružjem, na koji se način ispaljuje siguran hitac te koje se greške nikako ne smiju raditi prilikom rukovanja oružjem – kaže Nevenko Jakopović, predsjednik Županijske udruge lovaca Panonija i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza. 

Svaki kandidat imao je priliku pucati iz puške s glatkim cijevima na glinene golubove te iz puške s užlijebljenim cijevima na metu. Iako je ovom ispitnom području posvećena najveća pažnja, kandidati su odradili i vježbe iz ispitnih područja Prirodoslovlje i bolesti divljači, Gospodarenje lovištem i divljači te Lovne kinologije. – Nakon odrađenih vježbi, izdane su potvrde na temelju kojih su kandidati dobili mogućnost pristupiti pismenom, a nakon toga i usmenom dijelu ispita. Od 41 kandidata njih 40 uspješno je položilo lovački ispit. Kako se kandidati prijavljuju svakodnevno, trenutno je u pripremi i novi termin za vježbe o čemu će svi prijavljeni biti obaviješteni putem e-maila – zaključio je Nevenko Jakopović.

FOTO Martina Hirjanić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SPORTSKI RIBOLOV

Lea Pavlović i Karlo Živko osvojili prva mjesta

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

Održana Zlatna bućka Podravine

FOTO/VIDEO Ribiči iz Azila “nabućkali” soma teškog gotovo 30 kilograma

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati