Ispit za lovce uspješno položilo 40 kandidata iz naše županije!

Županijska udruga lovaca Panonija u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom organizirala je lovački ispit za prijavljene kandidate iz naše županije. Kako je u rad krenuo sustav za izobrazbu lovaca putem edukacijske platforme Hrvatskog lovačkog saveza, kandidati su po prvi put imali priliku sami se prijaviti u program osposobljavanja za lovca.

Uz gledanje i slušanje predavanja koja su snimljena, što im je omogućilo i višekratno ponavljanje, kandidati su obvezni proći i praktični dio prema pravilniku o osposobljavanju kadrova u lovstvu i to u trajanju od 35 sati s naglaskom na ispitno područje Lovačko oružje, streljivo i lovna balistika te položiti uporabu lovačkog oružja. Da se svakom kandidatu posvetiti dovoljno vremena i sve objasni, Županijska udruga lovaca Panonija organizirala je vježbe u dvije grupe. Kandidati su vježbe odradili u Lovačkom domu i na streljani Lovačkog društva Srnjak iz Svetog Petra Čvrsteca.

– Kandidatima je objašnjeno i pokazano kako se pravilno drži i rukuje oružjem, na koji se način ispaljuje siguran hitac te koje se greške nikako ne smiju raditi prilikom rukovanja oružjem – kaže Nevenko Jakopović, predsjednik Županijske udruge lovaca Panonija i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza. 

Svaki kandidat imao je priliku pucati iz puške s glatkim cijevima na glinene golubove te iz puške s užlijebljenim cijevima na metu. Iako je ovom ispitnom području posvećena najveća pažnja, kandidati su odradili i vježbe iz ispitnih područja Prirodoslovlje i bolesti divljači, Gospodarenje lovištem i divljači te Lovne kinologije. – Nakon odrađenih vježbi, izdane su potvrde na temelju kojih su kandidati dobili mogućnost pristupiti pismenom, a nakon toga i usmenom dijelu ispita. Od 41 kandidata njih 40 uspješno je položilo lovački ispit. Kako se kandidati prijavljuju svakodnevno, trenutno je u pripremi i novi termin za vježbe o čemu će svi prijavljeni biti obaviješteni putem e-maila – zaključio je Nevenko Jakopović.

FOTO Martina Hirjanić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI