Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Isplaćena je prva penzija u eurima, evo koliko u prosjeku iznosi

Početkom siječnja Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje isplatio je prve mirovine u eurima. Sjele su na račun 1.227.671 umirovljenika, a kako bi se lakše prikazala razlika, za potrebu usporedbe preračunate su u kune kako bi vidjeli ima li porasta u odnosu na penzije isplaćene u prosincu 2022.

Tako je prosječna starosna mirovina s međunarodnim ugovorima isplaćena u siječnju 2023. iznosila 380,97 eura odnosno 2.870,42 kune dok bez međunarodnih ugovora iznosi 429,47 eura odnosno 3.235,84 kune. Invalidsku mirovinu primilo je 96.878 osoba, a to je 334 osobe više nego prošli mjesec te ona u prosjeku s međunarodnim ugovorima iznosi 308,73 eura što je 2.326,13 kuna, a bez međunarodnih ugovora 322,46 eura odnosno 2.429,57 kuna. Na temelju navedenih podataka, razlike u iznosima u odnosu na prošli mjesec su u lipama.

Što se tiče obiteljskih mirovina također se radi o povećanju odnosno razlici od nekoliko lipa odnosno pola kune no one su isplaćene po starom modelu tako da će povećanje od 10 posto i uzimanje dijela obiteljske mirovine uz vlastitu biti vidljivo u veljači.

One najniže mirovine primilo je 280.325 umirovljenika te one s međunarodnim ugovorima u prosjeku iznose 284,23 eura odnosno 2.141,53 kune dok su najviše mirovine u prosjeku isplaćene u iznosu od 1.068,57 eura s međunarodnim ugovorima, piše Mirovina.hr

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati