Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
INSTITUCIJE SU GA IZNEVJERILE

Ispovijest ojađenog Podravca: “Lopov koji mi je ukrao ušteđevinu smije mi se u lice, a ja moram šutjeti”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Gotovo nevjerojatno svjedočanstvo ispričao nam je jedan Podravec koji je prije više od godinu dana ostao bez ušteđevine od nekoliko desetak tisuća eura.

On, naime, gotovo svakodnevno sreće lopova koji ga je pokrao, a o tome čak ne smije niti javno progovoriti. Upravo zato, priču nam je ispričao pod uvjetom da mu ne otkrijemo identitet jer se boji visoke kazne. Radi se o slučaju o kojem smo i mi izvještavali, a tada je navedeno da je našem sugovorniku ukradena veća svota novca. Policija je otvorila istragu, a počinitelj ili počinitelji dosad nisu pronađeni, barem službeno.

No, vrag je u detaljima. Kako nam oštećeni govori, gotovo je siguran da zna tko je naručio krađu njegovog novca i izgleda da mu se, kako kaže, lopov smije u lice.

– O mojem slučaju se pisalo i tad su izneseni neki detalji provale, kao što su lokacije novca, iznos i slično. No, iznos je naveden okvirno, lokacija približno i bez posebnih malih detalja – govori naš sugovornik.

Nakon nekog vremena, jedan od mještana obližnjeg mjesta počeo mu je postavljati vrlo intrigantna pitanja, koja idu u prilog tome da zna nešto više o samoj krađi.

– On me pitao kako je u javnosti bio predstavljen iznos koji je bio, iako je u biti on nešto manji. Kazao mi je točnu lokaciju novca gdje je bio sakriven, a te detalje znaju možda tri osobe i policija. Također, naveo je još nekoliko detalja koje čovjek koji nije imao veze s krađom ili istragom ne može nikako znati – priča ogorčeni vlasnik.

Ovaj dobro informirani poznanik našeg sugovornika ta mu je pitanja postavio u nekoliko navrata, dajući mu do znanja da ima nešto s krađom i rugajući mu se pritom zbog činjenice da mu ništa ne može. On je već otprije poznat policiji  zbog nekih radnji koje su protivne zakonom.

Opljačkani i ojađeni mještanin Podravine o ovom je bio spreman govoriti i javno, jer do novca, čini se, neće doći, a počinitelj proći bez kazne.  

Sve te detalje prenio je i policiji kako bi se istraga zaključila, no tamo su mu kazali da je sada prekasno i da je moguće bilo djelovati da su lopovi uhvaćeni na djelu ili da je znao barem neke od serijskih brojeva novčanica.

– Tko bi se sjetio zapisati serijske brojeve novčanica, taj argument je sulud. No, to nije bilo sve – ističe ogorčene žrtva teške krađe.

On je tada, naime, odlučio svoju priču podijeliti s javnošću, imenom i prezimenom, ali dobio je vrlo oštro upozorenje jer bi time kršio odredbe o tajnosti postupka, pa i sam riskirao da bude kazneno prijavljen. – Mogu o tome govoriti kad završi istraga, a ona neće završiti nikada jer novac je već vjerojatno potrošen – ojađen je bio naš sugovornik.

FOTO ilustracija

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati