Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
prvi je "čast" imao 53-godišnji prigorac

Istražili smo koliko je odluka o trajnom oduzimanju vozila Općinski sud u Koprivnici donio

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Posljednjim izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama uvedeno je pravilo po kojem se počiniteljima najtežih prekršaja trajno može oduzeti vozilo kojim čine prekršaje. Otkako su na snagu stupile te izmjene početkom prošle godine, relativno često se događa da se počinitelju prekršaja privremeno oduzme vozilo, a s Općinskog suda u Koprivnici su nas izvijestili kako je drakonska mjera trajnog oduzimanja vozila do sada primijenjena dva puta.

– Kod ovog suda tijekom ove i prošle godine donesene su dvije odluke kojima je vozačima trajno oduzeto motorno vozilo kojim su počinili prekršaje. Odluke su donesene nakon što su ovlašteni policijski službenici privremeno oduzeli navedena vozila i tražili da se kao jedna od mjera donese odluka o privremeno oduzetim predmetima koju je odluku sud dužan donijeti u roku od 15 dana – izvijestili su nas s Općinskog suda u Koprivnici i dodali da se takve odluke donose u slučajevima učestalih recidivista kod kojih druge mjere nisu dale rezultata u vidu da ih se odvrati od ponovnog počinjenja prekršaja.

U konkretnim slučajevima, ističu sa suda, radilo se o vozilima marke opel i peugeot, a jedan od takvih slučajeva dogodio se prije desetak dana i to 33-godišnjaku koji je uhvaćen u činjenju niza prekršaja u Hudovljanima, no on se na tu presudu može žaliti Visokom prekršajnom sudu RH. Prvi je „čast“ među Podravcima i Prigorcima da zauvijek ostane bez vozila imao 53-godišnjak s područja Križevaca koji je višestruko činio prekršaje.

Što će kasnije biti s oduzetim vozilima koja postaju vlasništvo Republike Hrvatske, ističu sa suda, odlučuje nadležna policijska uprava, a prema Zakonu, nije bitno u čijem je vlasništvu vozilo kojim se čine prekršaji. Bitno je naglasiti da je potpuno nebitno u čijem je vlasništvu vozilo kojim su se činili prekršaji tako da treba pažljivo birati kome će se dati auto na upravljanje.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati