Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
prvi je "čast" imao 53-godišnji prigorac

Istražili smo koliko je odluka o trajnom oduzimanju vozila Općinski sud u Koprivnici donio

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Posljednjim izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama uvedeno je pravilo po kojem se počiniteljima najtežih prekršaja trajno može oduzeti vozilo kojim čine prekršaje. Otkako su na snagu stupile te izmjene početkom prošle godine, relativno često se događa da se počinitelju prekršaja privremeno oduzme vozilo, a s Općinskog suda u Koprivnici su nas izvijestili kako je drakonska mjera trajnog oduzimanja vozila do sada primijenjena dva puta.

– Kod ovog suda tijekom ove i prošle godine donesene su dvije odluke kojima je vozačima trajno oduzeto motorno vozilo kojim su počinili prekršaje. Odluke su donesene nakon što su ovlašteni policijski službenici privremeno oduzeli navedena vozila i tražili da se kao jedna od mjera donese odluka o privremeno oduzetim predmetima koju je odluku sud dužan donijeti u roku od 15 dana – izvijestili su nas s Općinskog suda u Koprivnici i dodali da se takve odluke donose u slučajevima učestalih recidivista kod kojih druge mjere nisu dale rezultata u vidu da ih se odvrati od ponovnog počinjenja prekršaja.

U konkretnim slučajevima, ističu sa suda, radilo se o vozilima marke opel i peugeot, a jedan od takvih slučajeva dogodio se prije desetak dana i to 33-godišnjaku koji je uhvaćen u činjenju niza prekršaja u Hudovljanima, no on se na tu presudu može žaliti Visokom prekršajnom sudu RH. Prvi je „čast“ među Podravcima i Prigorcima da zauvijek ostane bez vozila imao 53-godišnjak s područja Križevaca koji je višestruko činio prekršaje.

Što će kasnije biti s oduzetim vozilima koja postaju vlasništvo Republike Hrvatske, ističu sa suda, odlučuje nadležna policijska uprava, a prema Zakonu, nije bitno u čijem je vlasništvu vozilo kojim se čine prekršaji. Bitno je naglasiti da je potpuno nebitno u čijem je vlasništvu vozilo kojim su se činili prekršaji tako da treba pažljivo birati kome će se dati auto na upravljanje.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo

FOTO/VIDEO Nebo je gorjelo, a dresovi se dijelili. Herešinčani slave sjajne rezultate i 60 godina kluba

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati