Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
najuspješnija sportašica s invaliditetom

Iva Šola: “Cilj mi je opet ući u našu reprezentaciju”

– Poznato ime među koprivničkim sportašima i sportašicama zasigurno je Iva Šola. Iva Šola, rodom iz Peteranca, slijepa je od rođenja, no to je nije spriječilo da završi fakultet te da se bavi sportom. Kuglanjem se bavi sedam godina, a za to je kriva njena prijateljica Ana Tkalčec.
– Motivirala me moja prijateljica Ana koja se prije bavila kuglanjem te me je stalno nagovarala da dođem. Nikako nisam mogla doći zbog fakultetskih obveza, no ubrzo sam krenula izvanredno studirati, priča nam Iva.

Svoje kuglačke početke napravila je 2016. godine kada je u Koprivnici bilo Europsko prvenstvo. Nakon toga aktivno se bavi kuglanjem te je članica kluba Športske udruge slijepih Koprivničko – križevačke županije Podravina. Iva je proglašena najuspješnijom sportašicom s invaliditetom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije te proglašena prvakinjom Hrvatske, pojedinačno. Ciljevi za ovu godinu na visokoj su razini.

Iva je najuspješnija sportašica s invaliditetom

– Jedan od ciljeva mi je plasirati se na državno prvenstvo, ući ponovno u reprezentaciju i nastupati na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj – govori Iva.  Iza ovako odličnih rezultata stoji puno truda i treniranja. – Treniram dvaput tjedno, po dva sata. Na stazi imam asistenta koji mi dodaje kuglu te me usmjerava i govori kamo kugla ide. Prije samog treninga dobro se zagrijem kako bi trening bio što učinkovitiji – objašnjava Iva. Osvrnula se i na pripreme prije natjecanja koje izgledaju gotovo isto, samo što Iva trenira više te individualno. – Kada se pripremam za natjecanje, treniram redovno kao i do sada, ali pojačavam individualne treninge te sve svoje misli i radnju usmjeravam k natjecanju – zaključuje Iva.

FOTO Ivica Molnar/Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati