Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ivančan: Krećemo u realizaciju projekta miniklaonice

Općina Molve nastavlja ulagati u infrastrukturu i razvoj poduzetništva. U tijeku je izgradnja pastoralno-duhovnog centra Oaza Bezgrešne u Molvama, kapitalnog projekta molvarskog samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije i Općine. Centar se gradi na crkvenom zemljištu uz podravsku “katedralu” u Molvama. U tijeku je i realizacija projekta Punina života kojim se, uz pastoralni centar, gradi Doma za osobe starije od 65 godina s dnevnim boravkom koji će poboljšati kvalitetu života mještana treće životne dobi.

Pastoralni centar i Dom za starije osobe

-Projekt izgradnje pastoralnog centra će se zasigurno odraziti na razvoj vjerskog turizma. S tim ciljem su u samom središtu Molva uz mlin uredili i etno kuću koja će se iskoristiti i za suvenirnicu. U planu je i uređenje interpretacijskog centra duhovnosti i baštine uz Dravu, što će se također odraziti na razvoj turizma – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

Budući interpretacijski centar

Općina je, dodaje načelnik, uspješno realizirala projekt Kupnja traktora i ralice za snijeg koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Traktor će se koristiti za uređenje javnih površina, poljskih putova i ulica, kao i za zimsku službu.

-Osim što će komunalnim djelatnici odsad biti olakšan rad, s ovom investicijom ćemo ostvariti i određene uštede na održavanju poljskih putova i zimskoj službi – kaže Zdravko Ivančan.    

Općina u suradnji sa Selskim komunalnim društvom Molve kreće u projekta miniklaonice. Projektom je predviđena izgradnja klaonice i pogona za preradu mesa u molvarskoj poduzetničkoj zoni, a prema prvim procjenama investicija je vrijedna 15 milijuna kuna.

-Na našem području županije nema miniklaonice i zbog velikog interesa susjednih općina planiramo izgraditi klaonicu s preradom za naše područje.

Jedan dio mesa išao bi u preradu i plasman kroz turizam, a drugi kroz trgovačke lance i izvoz. Kapacitet miniklaonice bit će 10 grla stoke dnevno, a s pogonom za preradu mesa omogućit ćemo svojim poljoprivrednicima plasman proizvoda na tržište. Smatramo da je ovo jedna od najvažnijih kapitalnih investicija koja je značajna za opstojnost podravskog stočarstva, a ponajviše za ostanak mladih u proizvodnji stoke i otvaranju novih radnih mjesta – kaže Zdravko Ivančan.

Općina će nastaviti i s projektima uređenja ulica. U planu je izgradnja nogostupa u preostalom dijelu Đurđevačke ulice, uređenje Ulice Medvrti, a pješačku će stazu dobiti i dio Marijanske ulice – Sigečec s proširenjem mosta Komarnica. Predviđeno je i daljnje uređenje i modernizacija društvenih domova u Molve Gredama i Repašu.

Ovako će izgledati Društveni dom u Gornjoj Šumi

-Među prioritete smo uvrstili i izgradnju kanalizacijske mreže u preostalim dijelovima Molva i novog kolektora prema pročistaču otpadnih voda. U idućoj godini ćemo realizirati i projekt energetske obnove društvenog doma u Gornjoj Šumi, a u planu je i nastavak modernizacije javne rasvjete na području cijele općine postavljanjem energetski učinkovitih žarulja, čime će se kroz uštede u roku od pet godina ta investicija sama otplatiti. U Repašu je u planu izgradnja dječjeg vrtića i to na prostoru gdje je trenutno zgrada stare škole. Kapacitet vrtića u Repašu bit će za dvije odgojne skupine. Uskoro će u Repašu biti uređeno novo dječje igralište, a i igralište u sklopu Dječjeg vrtića Pčelica u Molvama će biti obogaćeno postavljanjem novih igrala. U planu je i postavljanje solarnih panela na zgradama kinosale i Društvenog doma čime ćemo ostvariti uštede na troškovima električne energije – kaže Zdravko Ivančan.

Općina Molve će nastaviti davati i brojne subvencijekojima potiče gospodarski i društveni razvoj svojih mještana, subvencije za novorođenu djecu, pomoći za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente te mlade obitelji putem programa za mlade, a u uvedena je i potpora za ublažavanje rasta troška energenata za sve mještane.

-Općina sufinancira i kapitalna ulaganja poljoprivrednika u modernizaciju njihovih poljoprivrednih gospodarstava, kao i proljetnu sjetvu i umjetno osjemenjivanje. Za bolji razvoj dodjeljujemo i potpore u rušenju starih kuća i opasnih objekata na svom području te subvencioniramo legalizaciju objekata – zaključio je Zdravko Ivančan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE UNIŠTILA IM SVE ŠTO SU CIJELI ŽIVOT GRADILI

VIDEO Dragica: “Hoću samo svoju hižu, nikaj drugo mi ne treba, nikakvo bogatstvo!”

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI