Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Ogorčeni na vlasnika zapuštenog imanja

Ivanka: “Svake godine imamo sve veće ruglo u susjedstvu”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena, koji žive nedaleko od mjesnog Vatrogasnog doma, ogorčeni su na vlasnika obližnjeg imanja koji godinama ne vodi brigu o okućnici, dvorištu i vrtu. Imanje je u potpunosti zapušteno, a već duže Katalenčani na taj problem upozoravaju i komunalnog redara.

– Svake godine imamo sve veće ruglo u susjedstvu. Sad će krenuti sezona vegetacije pa će ponovno uz našu kuću izrasti veliko raslinje. I čempresi ispred kuće u katastrofalnom su stanju i umjesto ukrasa dodatno narušavaju izgled okućnice. Pokušali smo taj problem riješiti preko komunalnog redara, ali ni on nije ništa učinio da prisili vlasnika da se brine o naslijeđenom imanju – kaže Ivanka Galović.

Vlasnik zapuštenog imanja, dodaje Ivanka, živi u Bjelovaru i ponekad navrati u Sirovu Katalenu, ali nikad ne pokosi travu niti uredi dvorište i vrt. Ispred same kuće Ivanka i njen suprug kose travu, ali to i dalje ne rješava problem.    

– Trebalo bi mu naplatiti kaznu pa bi se onda možda udostojio očistiti imanje. Tu se motaju kune i razne druge živine, a zapušteno imanje postalo je i leglo zmija i štakora. Zato sam i nabavila mačke koje često znaju uloviti i sljepiće. U našem naselju ima dosta napuštenih kuća u kojima nitko ne živi, ali nijedno to imanje nije zapuštena kao ovo. Zato očekujemo da mjerodavni u gradskoj upravi konačno reagiraju i pobrinu se da uz svoje kuće nemamo takvo ruglo – zaključila je Ivanka Galović.

Problem stanovnicima tog dijela Sirove Katalene predstavlja i odvodnja oborinskih voda s obližnjeg poljskog puta. Prilikom svake obilnije kiše nanosi pijeska i šljunka završavaju na cesti i njihovim imanjima.

– I na taj problem upozorili smo gradsku upravu. Dosta nam je toga da moramo nakon svake kiše mesti asfalt i čistiti dvorišta, a zbog toga ne možemo normalno sušiti rublje – kaže Ana Marjanović.

U gradskoj upravi ističu kako su u suradnji s Mjesnim odborom Sirova Katalena popisane sve zapuštene i opasne nekretnine te su dogovorene zajedničke aktivnosti oko uređenja mjesta.

– Komunalni redar Grada Đurđevca izdat će vlasniku nekretnine upozorenje s ciljem da se što prije uredi okoliš oko građevine koja trenutno nije u funkciji, a koja narušava izgled uređenog naselja – navode u gradskoj upravi. Kontaktirali smo i vlasnika zapuštenog imanja, no nije odgovarao na naše pozive i poruke.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPOVIJEST PODRAVCA KOJI TVRDI DA JE U ZATVORU DOŽIVIO STRAHOTE

“Vidio sam kako siluju pedofila i zbližio se s koprivničkim ubojicom”

Naloženo je uništenje

U svježem voću iz Turske otkrivena kancerogena tvar

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati