Ivica Gašparić i Ivan Kukec darivali stotu dozu krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba do ponedjeljka je provodilo akcije dobrovoljnog darivanja krvi na svom području. Zbog smanjenih zaliha darivatelji su bili dodatno pozvani da dođu pružiti ruku, što su oni u velikom broju i učinili. Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u kolovozu završile su s ukupno 422 sakupljene doze krvi, od 331 muškog darivatelja te 91 žena.

– Ujedno smo imali dva jubilarna darivatelja krvi sa stotom dozom, a to su Ivica Gašparić i Ivan Kukec, te devet novih darivatelja koji su se odvažili po prvi put pružiti ruku spasa – rekli su u koprivničkom Crvenom križu.  U prva tri dana akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica gdje je sakupljena ukupno 301 doza krvi. Akcija je u petak nastavljena u Tvornici Vegeta i Podravka jela, a sakupljeno je 28 doza dragocjene tekućine. U ponedjeljak su pak prikupljene 93 doze krvi na akcijama održanim u Goli te Koprivničkom Ivancu.

– Hvala svima koji su svoje slobodno vrijeme odvojili za darivanje krvi te tako iskazali plemenitost, humanost i veliko srce – poručili su iz Crvenog križa.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI