Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Zvijer iz dubina duža od ribiča

ULOV ŽIVOTA: Iz Drave izvukao grdosiju od koje se ledi krv u žilama

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kaže izreka „Po jutru se dan poznaje“, a ako će se Mario Kraljić (27), ribič iz Svetog Đurđa pokraj Ludbrega, držati te izreke, slijedi mu sjajna karijera lovca na somove. Naime, Mario je početkom ovog mjeseca na rijeci Dravi ulovio soma teškog 45 kilograma i dugog više od 1,8 metara. Ovakav kapitalni ulov ribolovcima dolazi, velikoj većini, jednom u životu, a ono što je još zanimljivije, ovo je prvi som kojeg je Mario ulovio u životu.

Som je bio duži nego što je visok prosječan čovjek

– Baš sam taj dan i krenuo u ribolov s namjerom da ulovim soma. No, nikako nisam mislio da će na udicu doći takva grdosija. Imao sam dobru ribičku spremu, prilagođenu za ovoliku ribu. Svejedno, borba s ribom trajala je oko 25 minuta, a tada sam ga uspio dobiti na obalu – objasnio je Mario Kraljić svoj ulov iz snova.

Svjestan je i sam Mario da je imao velike sreće, a ribiči bi rekli i čast, što je ovako rano u životu, u ribičkoj karijeri, uspio uloviti ovakvu ribu. Mnogo ribiča ovakav ulov čeka desetljećima, a neki ga nikada ne ostvare.

– Iznimno sam zadovoljan što sam ulovio ovoliku ribu, to je u životu ribiča velika stvar. Nešto što ostaje u sjećanju za cijeli život, o čemu se uvijek može iznova pripovijedati – objasnio je Mario.

Da je ribolov važan dio u Marijovu životu pokazuje i činjenica da je nedavno otvorio i dućan s ribičkom opremom u Ludbregu, pa tako Mario živi život sretnika, jer mu je hobi i velika ljubav u životu, a također i posao, a ovaj ulov, kojim ulazi u legendu, zasigurno jamči da će Mario imati sjajnu ribičku karijeru. – Stvarno volim ribolov, bilo šaranski, bilo spin. Uživam u svakom pogledu kada sam na vodi – kratko, ali i jasno zaključio je Mario Kraljić.

FOTO: ustupio Mario Kraljić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

odlazi benedik mioč

Najbolji igrač Slavena ove sezone već pronašao novi klub, seli u inozemstvo

igrali na državnoj završnici

Kadeti Koprivnice sedmi u Hrvatskoj, u borbi za polufinale ispali od aktualnih prvaka

KOŠARKA

FOTO Virovci potonuli u drugom poluvremenu, i dalje su bez pobjede

županijski nogomet

FOTO/VIDEO Torčanci pokorili Herešin i vratili se na tron, oslabljeni Drnjančani pali u močilskoj Areni

mali je vruć

FOTO Jagušić neumoljivo trpa, nakon gola Dinamu dva zabio i danas za pobjedu juniora

PRAZNIK NOGOMETA U KOPRIVNICI

FOTO Luda tekma i velika drama na Apašu. Dinamo gubio pa u nadoknadi uzeo sve


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati