Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
poziv županije za poljoprivrednike

Iz proračuna gotovo milijun eura za poljoprivrednu proizvodnju

Varaždinska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi Varaždinske županije za 2023. godinu. Ove godine za tu namjenu iz svog je proračuna osigurala 928.000 eura, odnosno gotovo sedam milijuna kuna.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naglasio je da, kada se govori o poljoprivrednoj proizvodnji, da se pod tim ne podrazumijeva samo poljoprivreda i gospodarstvo, već je tu riječ i o nacionalnoj sigurnosti jer je samodostatnost u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda ključ svega.- Provođenje mjera jedna je tradicija koju smo preuzeli iz europskih zemalja, te poljoprivrednici vole znati nekoliko godina unaprijed kakve pomoći mogu očekivati od općina, županija ili države.

Natječaj će biti otvoren tijekom cijele godine, odnosno sve do iskorištenja namijenjenih financijskih sredstava. Sami poljoprivrednici već su upoznati s procedurom koja je poprilično jednostavna. Dovoljno je prikupiti sve potrebne materijale i javiti se u Upravni odjel za poljoprivredu i zaštitu okoliša gdje će ispuniti potrebne obrasce koji se također, uz Javni poziv, mogu naći na web-stranici Varaždinske županije – objasnio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek nadovezavši se kako je ovo predstavljanje javnog poziva samo jedna od mjera skretanja pažnje da se proizvodnja hrane odvija na području oko nas.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi Varaždinske županije u 2023. godini objavljen je na mrežnim stranicama Varaždinske županije.

FOTO: VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI