Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izgleda da se čeka da neko prvo strada pa da se onda postave ležeći policajci

Stanovnici đurđevačkog prigradskog naselja Suha Katalena, uz podršku Mjesnog odbora, pokrenuli su inicijativu da se na glavnoj prometnici u njihovu naselju u blizini škole i središta postave ležeći policajci. Sve je više vozača, kažu oni, koji ne poštuju ograničenje brzine te doslovno jure kroz naselje pa su Katalenčani u strahu prvenstveno za sigurnost školaraca.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U našem naselju još uvijek nema nogostupa pa su djeca na putu do škole, kao i svi pješaci, prisiljeni hodati uz cestu. Svjedoci smo da je sve više vozača koji vole nagaziti po gasu pa je narušena prometna sigurnost. Naša djeca svakodnevno su u opasnosti zbog tih nesavjesnih vozača – upozoravaju majke školarca iz Suhe Katalene.

Nedavno su u susjednom Prugovcu, na istoj županijskoj cesti, postavljeni ležeći policajci pa su Katalenčani ogorčeni što se odmah svojevrsni uspornici nisu asfaltirali i u njihovu naselju.

– U Prugovcu je lani stradalo dijete i tek nakon te nesreće, koja srećom nije završila tragično, krenulo se u postavljanje ležećih policajaca. Ne želimo da prvo strada nečije dijete kako bi mjerodavni reagirali i zato tražimo da se hitno i u našem naselju postave ležeći policajci – dodaju majke.

Mjesni odbor, ističe predsjednik Nedeljko Kovačević, upoznao je ravnatelja škole s problematikom, a i u suradnji s gradskom upravom zatražit će od Županijske uprave za ceste postavljanje ležećih policajaca.

– Svima nam je u cilju da se nesavjesnim vozačima stane na kraj i nadam se da će naši apeli uroditi plodom – kaže Nedeljko Kovačević.

Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, kaže kako još nisu dobili zahtjev za postavljenje ležećih policajaca u Suhoj Kataleni.

– To nije prevelika investicija, ali se uvijek nastoji izbjeći ako je to moguće zbog žurnih službi poput Hitne pomoći i vatrogasaca jer njima to predstavlja veliki problem kod hitnih intervencija. Ako će statistički podaci vezani uz prometnu sigurnost potvrditi da postoji veliki problem sigurno će uspornici biti postavljeni. No, i tamo gdje su postavljeni problem s nesavjesnim vozačima nije riješen jer se uvijek nađu oni koje ni te svojevrsne „barijere“ ne mogu natjerati da poštuju ograničenje brzine – kaže Dragutin Guzalić.

Mjesni odbor u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvo i Udrugom žena proveo je i radnu akciju u kojoj je obnovljeno krovište vatrogasnog spremišta i uređen okoliš u samom središtu Suhe Katalene.

– Muški dio ekipe, uz obnovu krovišta, radi i na postavljanju glazure u vatrogasnom spremištu, dok ženski dio ekipe redovito vodi brigu o hortikulturnom uređenju samog naselja – kaže Nedeljko Kovačević.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VOZIO BEZ VOZAČKE

Mladić (24) Audijem umalo pregazio policajku. Spasila se u posljednji čas…

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA, 7. DIO

Osmislio je HDZ-ovo ime i u maniri pravog trilera organizirao osnivanje stranke na “nejavnom mjestu”

Četvero ozlijeđenih nakon prometne nesreće

FOTO Izgubila kontrolu nad BMW-om i udarila u kombi pun djece, bilo i ozlijeđenih

Razvalio vrata sobe u kojoj se sklonila

Užas u Podravini: Divljački nasrnuo na trudnu partnericu pred susjedima, izudarao ju šakama

Važna obavijest

KTC moli sve kupce ovog proizvoda da se jave na prodajno mjesto

Mještani Ulice Pušća pitaju se kada će biti gotovi radovi

Rekonstrukcija traje do kraja mjeseca, nakon toga slijedi asfaltiranje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati