Izložba o životu i radu Rudolfa Horvata

U Galeriji Koprivnica otvorena je izložba „Hrvatski povjesničar Dr. Rudolf Horvat (Koprivnica, 14.3. 1873. – Zagreb, 25.5. 1947.) život i djelo“, a u povodu 75. godišnjice njegove smrti. Ovu tematsku i memorijalnu izložbu zajednički su organizirali Muzej grada Koprivnice, Gradski muzej Varaždin i Muzej Međimurja Čakovec. O Rudolfu Horvatu kao hrvatskom povjesničaru i njegovu doprinosu povjesnicama hrvatskih gradova, krajeva i regija te odnosu prema rodnom gradu govorio je Dražen Ernečić ustvrdivši kako je Horvat u svom polustoljetnom radu stvorio ogroman pisani i govorni opus: objavio je 56 knjiga iz hrvatske povijesti, u brojnim i raznim novinama i stručnim časopisima objavio je više od 1200 povijesnih članaka te održao više od 2000 predavanja.

U svom rodnom gradu održao je desetak predavanja i to najčešće prilikom obilježavanja važnih obljetnica iz koprivničke i hrvatske povijesti, a napisao je i objavio prvu knjigu iz povijesti Koprivnice: Poviest slob. i kr. grada Koprivnice, Zagreb, 1943.  Izložba je otvorena do 25. srpnja.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI