Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izložba o životu i radu Rudolfa Horvata

U Galeriji Koprivnica otvorena je izložba „Hrvatski povjesničar Dr. Rudolf Horvat (Koprivnica, 14.3. 1873. – Zagreb, 25.5. 1947.) život i djelo“, a u povodu 75. godišnjice njegove smrti. Ovu tematsku i memorijalnu izložbu zajednički su organizirali Muzej grada Koprivnice, Gradski muzej Varaždin i Muzej Međimurja Čakovec. O Rudolfu Horvatu kao hrvatskom povjesničaru i njegovu doprinosu povjesnicama hrvatskih gradova, krajeva i regija te odnosu prema rodnom gradu govorio je Dražen Ernečić ustvrdivši kako je Horvat u svom polustoljetnom radu stvorio ogroman pisani i govorni opus: objavio je 56 knjiga iz hrvatske povijesti, u brojnim i raznim novinama i stručnim časopisima objavio je više od 1200 povijesnih članaka te održao više od 2000 predavanja.

U svom rodnom gradu održao je desetak predavanja i to najčešće prilikom obilježavanja važnih obljetnica iz koprivničke i hrvatske povijesti, a napisao je i objavio prvu knjigu iz povijesti Koprivnice: Poviest slob. i kr. grada Koprivnice, Zagreb, 1943.  Izložba je otvorena do 25. srpnja.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

RADOVI U TIJEKU

Građani se idućih mjesec dana neće moći parkirati ispred dječjeg vrtića

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati