Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

‘Iznenađenje’ na Skupštini: HSS protiv odluke da Bolnica kupi parcelu na Šoderici

Upravo je u tijeku sjednica Županijske skupštine na kojoj su glavne teme izvršenje lanjskog proračuna, izvješće Regionalne agencije PORE, zdravstvenih ustanova, ali i brojne druge točke. Treba istaknuti kako se nije pojavio dobar dio oporbe, tek dvoje iz stranke Nezavisni i šestero iz SDP-ove koalicije. S tim da ih je nekoliko dolazilo nakon početka sjednice, jedan po jedan. Navodno je značajan dio odlučio ipak bojkotirati sjednicu no nije poznato iz kojeg razloga.

Župan Darko Koren pojasnio je lanjski proračun, istaknuo kako je prihod bio 728,2 milijuna kuna, a rashodi 720,6 milijuna. Porezni prihodi su bili u iznosu cca. 50 milijuna kuna i iznose 7 posto svih prihoda. Također, lani je iz EU u županijski proračun došlo oko 26 milijuna kuna za razne projekte. Koprivnička bolnica, proračunski korisnik, dodao je, trenutno je dužna, uglavnom dobavljačima, oko 115 milijuna kuna i radi se o sistemskim dugovima što je nacionalni problem.

Oporba je bila protiv izvješća proračuna, između ostalog i zbog projekata koji su bili planirani, a izvršenje je bilo nula. Protiv su bili, kako su rekli i zbog toga što nisu ni glasali za ovakav proračun krajem 2020. Šef županijskog SDP-a Tomislav Golubić kao kritiku spomenuo je neizvršenje projekata poput linijskog autobusnog prijevoza… Župan Darko Koren pojasnio je, što se tiče linijskog prijevoza, da je naša županija ove godine druga u zemlji proširila takav prijevoz uz značajne subvencije cijene karata. Pročelnik Darko Masnec vijećnicima je nakon toga objasnio što je proračun, tko sve u njega ulazi i koje su njegove stavke. Vladajuća većina na kraju je većinom glasova usvojila izvješće.

Vijećnici su raspravljali i o kupnji parcele na Šoderici, koju kupuje koprivnička Opća bolnica, kako bi zaokružila zemljište gdje već ima objekt od 130 kvadrata. Cijena je nešto manja od 39.000 kuna. Parcelu im je ponudila Općina Legrad. Golubić iz SDP-a pitao se što bolnica tamo planira i zašto kupuje kad je toliko dužna. Šokantno ili ne, HSS, koalicijski partner vladajućih je odlučio također ne podržati ovaj prijedlog jer se ne radi o izvornoj djelatnosti. To je prije glasanja istaknula vijećnica Kristina Škoda Vajdić. Župan Darko Koren pojasnio je kako očito nisu iskordinirali ovu temu te da su htjeli povećati vrijednost objekta.

Devčić je spomenuo kako bolnica ima neke nekretnine kao naslijeđe iz prošlih vremena, između ostalog i objekt na Šoderici. Pojasnio je kako ima interesa i projekata za razvoj edukativnih programa, između ostalih i u suradnji sa sveučilištima, što se bolnica i obvezala, a lokacija na Šoderici planirana je i za to. Prijedlog je na kraju ipak prošao većinom od 20 glasova. Bolnica će kupiti zemljište na Šoderici.

Foto Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati