Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TRAŽI SE NOVI DIREKTOR LUKOMA

Iznenađujuće kandidature za čelnog čovjeka poznate tvrtke

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Krajem prošlog tjedna završio je natječaj za direktora komunalne tvrtke Lukom. Upućeni govore kako će doći do smjene na čelu te tvrtke i da Spomenka Škafec više neće biti direktorica Lukoma. Nju smo kontaktirali kako bi doznali je li podnijela prijavu na natječaj, ali ona nas je uputila na pismeni upit te navela da ćemo tu informaciju dobiti u skladu sa Zakonom o pristupu informacija.

No, kako izgleda, bit će ovo zanimljivih tjedan dana u Ludbregu. Kandidata, kako doznajemo, ima više i trenutačno traju lobiranja. Jedno od najzanimljivijih imena u ovoj utrci za čelnog čovjeka komunalne tvrtke je Krešimir Horvat. Radi se o poznatom licu na ludbreškoj javnoj sceni. Horvat je trenutno zaposlen u ludbreškoj tvrtki Elmag koja se bavi veleprodajom i tamo je u upravi društva, a također je i vlasnik svoje tvrtke. No javnosti je on ipak poznatiji po svom političkom angažmanu. Član je Čačićevih Reformista, dugogodišnji gradski vijećnik, bivši kandidat za gradonačelnika, županijski vijećnik te je obnašao i dužnost predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Varaždinske županije. U sadašnjem je sazivu Gradskog vijeća do sad predstavljao oporbu vladajućima pa je njegova kandidatura pomalo iznenađujuća. No, on nam ju je i sam potvrdio.

– Istina je da sam podnio kandidaturu za direktora Lukoma. Budući da izbor još nije objavljen, mogu samo reći da mi je motivacija bila u tome što smatram da ovaj posao mogu obavljati bolje no što se sad obavlja – kratak je bio Krešimir Horvat.

Drugi kandidat koji nam je potvrdio svoju kandidaturu je Matija Frančić, trenutni zaposlenik Varkoma, a prethodno direktor ludbreške Odvodnje.

– Ne radi se o tajnom podatku, istina je da sam priložio svoju kandidaturu – kratko je izjavio Frančić.

Treći kandidat koji se spominje isto tako je vrlo dobro poznat ludbreškoj javnosti, a radi se o bivšem direktoru Lukoma, Igoru Franoliću. On nije bio dostupan do zaključenja ovog broja, ali iz provjerenih izvora doznali smo da je i on podnio kandidaturu. Igor Franolić, kako smo spomenuli, bio je direktor Lukoma, ali i protukandidat Dubravku Biliću od strane HDZ-a na lokalnim izborima i u njegovom prvom mandatu. Dolaskom Bilića na vlast, Franolić je ubrzo otišao s čelne pozicije Lukoma.

Što se tiče samog poslovanja tvrtke Lukom, ta je tema također u nekoliko navrata bila više nego aktualna u ludbreškom javnom životu. Izvješća o poslovanju Lukoma gradski su vijećnici u zadnja dva navrata odbili usvojiti, a u tom su sudjelovali i vijećnici vladajuće većine. Priča se da je i policija dobila anonimne prijave o mogućim nelogičnostima u poslovanju te tvrtke. No, takvih službenih informacija nema. Bilo kako bilo, u Ludbregu se očekuje dinamičan tjedan, pogotovo jer svi kandidati udovoljavaju formalnim uvjetima, a kako će nadzorni odbor procijeniti tko ima veće kompetencije za vođenje ove tvrtke već će se vidjeti. Izbor bi se trebao dogoditi u tijeku ovoga tjedna. Ipak, zadnja će ipak biti ona Dubravka Bilića, gradonačelnika Ludbrega.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati