Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
totalno pijana u parku

Izvrijeđala policajce, mora platiti 6,66 eura

Samo 6,66 eura kazne morat će platiti jedna 61-godišnjakinja iz Koprivnice zbog neugodnosti koje je pružila djelatnicima koprivničke policije. Naime, ona je totalno pijana „na pasja kola“ izvrijeđala policajce koji su samo radili svoj posao u centru Koprivnice.

– Ona je 27. ožujka 2022. u 17.25 sati u Koprivnici na Zrinskom trgu pijana narušavala javni red i mir. Pod utjecajem alkohola od 1,89 promila u organizmu u gradskom je parku vrijeđala i omalovažavala dvojicu policajaca iz Policijske uprave koprivničko-križevačke – navodi se u obrazloženju presude. 

Govorila im je: ”Pi*ka vam materina! Šta ti imaš sa mojom osobnom?”. U pratnji policije pošla je put policijske postaje i tamo vrlo brzo ponovno krenula s vrijeđanjem. Oko 17.45 sati u prostorijama PU koprivničko-križevačke na Lenišću ponovno je počela s narušavanjem javnog reda i mira.

– Tamo je vrijeđala opet iste policajce: „Šta je? Pi*ka vam materina! Da vam je*o bog mater koja vas je okotila! Gdje ste vi bili dok sam se ja borila, a sada mi dajete da pušem tu u nešto? Nisam se ja za to borila balavci jedni!“ – sasula je šokiranim djelatnicima koprivničke policije.

Ona se nije pojavljivala na sudu niti odazivala na pozive pa je Sud nije mogao ni ispitati. Međutim, Sud je procijenio da je činjenično stanje dovoljno utvrđeno i da nije potrebno provesti druge dokazne radnje.

– Okrivljenu smo proglasili krivom i izrekli joj novčanu kaznu primjerenu vrsti i  težini počinjenog prekršaja očekujući da će se i izrečenom kaznom postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da okrivljena ubuduće neće činiti takva i slična djela – potvrdili su na Sudu i dodali kako je u izrečenu novčanu kaznu uračunato njeno oduzimanje slobode i boravak u postaji, vezano s počinjenim prekršajem. Dodajmo kako je sud tijekom odluke o kazni primijenio važeći propis jer je on povoljniji za okrivljenu od propisa važećeg u vrijeme počinjenja prekršaja. Inače, ukupna kazna bila joj je 90 eura, a kad se uzme vrijeme u pritvoru i ako plati kaznu u roku od mjesec dana – onda je dužna samo 6,66 eura.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI