Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U RIBOLOVU SU SVAKI DAN

Jadranka i Ivica: “Nema nama života bez ribolova”

Jadranka i Ivica, koji trenutno žive u Molvama Ledinama, umirovljeničke dane koriste za svoj veliki hobi, ribolov. Nema dana, kaže Jadranka, da ne odu u ribolov, a trenutno im je glavna lokacija rijeka Drava u predjelu Stol nedaleko od Gotalova. Ni temperaturni minusi ne mogu ih zadržati u kući pa smo ih zatekli kako strpljivo čekaju ulov na čak minus sedam „celzijevaca“. 

– Porijeklom smo iz Gole pa smo i jedan i drugi od malih nogu išli u ribolov. Mene su često znali zezati jer je mnogima nepojmljivo da ženska osoba bude toliko zaluđena ribolovom, no meni je oduvijek bila prava uživancija odlaziti na rijeku Dravu ili neku od graba – priča nam Jadranka. 

Jadranka lovi Feeder tehnikom, a gliste pronalazi u rodnom Prekodravlju

I suprug Ivica, dodaje ona, zaluđen je ribolovom pa je i taj hobi njihova velika poveznica. Između njih dvoje, kaže Jadranka, nema natjecanja tko je uspješniji. No, Jadranka otvoreno kaže da je Ivica „jači“ i po broju ulova i po kapitalcima. 

Jadrankin suprug Ivica strastveni je ribič

– Ne volim se hvaliti ulovima pa mogu samo otkriti da je moj kapitalac bio šaran. Lovim feeder tehnikom, a gliste obavezno pronalazim u rodnom Prekodravlju. Najvažnije mi je da provodim vrijeme u prirodi i jednostavno uživam u ribolovu pa se ne opterećujem hoće li biti ulova – kaže Jadranka. 

Predio Stol prije je bio „plodonosan“ za ribiče, a sad, ističe Jadranka, baš i nema puno ulova. – Kormorani su jako prorijedili riblji fond. Neki dan kraj mene je prošlo pet uginulih riba, a točno se vidjelo da su ih „pokljucali“ kormorani – zaključila je Jadranka.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI