Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jakšić ministru Butkoviću: “Kad treba kadrovirati Koprivnica je tu, a kad treba brza cesta – ništa!”

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kako doznajemo, danas je uputio u saborsku proceduru zastupničko pitanje Olegu Butkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture oko izgradnje dionice državne ceste D10 od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog.

-Provedene su nabave za izgradnju dionice državne ceste i stručni nadzor, ali izvođač radova još uvijek nije uveden u posao te radovi nisu započeli. Riječ je o dionici brze ceste u dužini od 7,5 kilometara koja predstavlja značajan prometni projekt za Podravinu – podsjeća Jakšić i nastavlja:

-Koprivnica je zahvaljujući svojoj industrijskoj proizvodnji oduvijek bila gospodarski značajan grad. Svake godine raste izvoz domaćih tvrtki, gospodarstvo bilježi rast prihoda, raste broj poduzetnika, obrtnika… S razlogom se postavlja pitanja zašto Koprivnica, kao značajna točka gospodarstva, nema adekvatnu prometnu povezanost. Naša Podravka, koju su gradile generacije Podravki i Podravaca najbolji je dokaz kako Vlada uvijek na karti pronađe Koprivnicu kad treba kadrovirati, ali kad treba ulagati, našem gradu gubi se svaki trag.

Država, kako navodi Jakšić, iz Koprivnice uzima, a da pritom ništa ne ulaže. Vlada koja se poziva na gospodarstvo ne daje ništa konkretno da to isto gospodarstvo zajedno razvijamo i gradimo.

-Brza cesta jedna je od najdužih priča ovih krajeva koja traje skoro tri desetljeća, a još je uvijek bez konačnog i sretnog završetka. Najjača je to poruka našim građanima od Vlade, poruka je to glasačima od HDZ-a čiju je listu na izborima nosio Gordan Jandroković, koji ni ne zna da bi trebalo graditi cestu prema Koprivnici – poručio je Mišel Jakšić.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI