Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
opet bi mogao iza rešetaka

Jedan od najbrutalnijih prigorskih ubojica: Već odležao ubojstvo, a sada prijetio drugoj ženi

Muškarac iz Križevaca morat će „odsjesti“ u istražnom zatvoru još najmanje mjesec dana nakon što je uhićen zbog prijetnji svojoj partnerici. Bile su to ozbiljne prijetnje ubojstvom, no on se žalio da ga puste van. Županijski sud u Bjelovaru, s obzirom na njegovu povijest, to je odbio. 

– Osnovano se sumnja da je kazneno djelo prijetnje počinio ženi s kojom je živio u zajedničkom kućanstvu. Rekao joj je da će kupiti pištolj i ubiti nju i sebe i da ne ide živ u ruke policiji! – navodi se u izvješću križevačke policije nakon prijave protiv njega koja se dogodila prije 20-ak dana. 

Policija je u sklopu istrage obavila i razgovore s građanima kojima se žrtva povjerila te ispitala nesretnu ženu o tom događaju.

– Osumnjičenik je godinama kontinuirano u sukobu sa zakonom i više je puta osuđivan: osim zbog imovinskih delikata, i zbog kaznenog djela ubojstva, ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede, ali i triput zbog istovrsnog kaznenog djela prijetnje – nabrojio je sud i k tome dodao i kaznena djela nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Sud navodi kako sve upućuje na to da je opasan i sklon društveno neprihvatljivom ponašanju. „Do sada izrečene sankcije nisu dostatno utjecale na osumnjičenika, budući je osnovano sumnjiv da je ponovno počinio novo kazneno djelo prijetnje“, navodi se u odluci suda.

– S obzirom na izraženu agresivnost i narušene odnose sa žrtvom, kao i činjenicu da je do sada u više navrata osuđivan, ovo vijeće nalazi da su to sve osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da bi osumnjičenik na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti – dodaju oni. 

Inače, ovaj je muškarac svoju životnu priču prije dvije godine odlučio podijeliti javnosti putem jednog medija kada je tražio pomoć. Priznao je kako je dugo godina bio u zatvoru zbog ubojstva svoje partnerice. 

-Htio sam kupiti traktor, sakrila mi je novce, došlo je do svađe i udario sam je. Česte su bile svađe u kući, a nakon jedne svađe došlo je i do smrtnog slučaja – ispričao je maglovito tom mediju ovaj muškarac razloge boravka u zatvoru.  Mediji su te 2003. godine opisali kako je bio optužen za smrt jedne starice (74)  i pokušaj ubojstva njene kćeri u jednom prigorskom mjestu. Napio se rakije i vina, pa počeo mlatiti staričinu kćer, s kojom se upoznao preko oglasnika, na cesti pred njezinom kućom. Ubo ju je nožem nekoliko puta u leđa. Njezina majka pokušala ju je obraniti, ali ju je on oborio i izudarao čizmom u glavu. Prestao je tek kad su ga spriječili susjedi, a starica je nakon četiri dana preminula u bolnici. Čini se kako bi se tamo mogao i vratiti dokažu li mu krivnju za ovu prijetnju. 

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI