Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je jedna od najljepših biljaka na svijetu, ali i najljekovitijih

Magnolija je ukrasna vazdazelena, prekrasna i ljekovita biljka koja može narasti i do 30 metara visine. Cvjeta od siječnja do kolovoza u sadi se u proljeće nakon mraza i niskih temperatura.

Jedna je od najljepših i najljekovitijih biljaka na svijetu. Naime, kora magnolije sadrži spojeve koji su jači antioksidansi od vitamina E i oni reguliraju razinu hormona kortizola. Ekstrakt kore koristi se kod anksioznosti, napetosti, nervoze i nesanice, a pomaže i za smanjenje crvenila kože lica, piše Dušan Savković. Također poboljšava hidratizaciju i elastična svojstva kože te se iz tog razloga često koristi u kozmetičkoj industriji.

Djeluje dobro na kardiovaskularni sustav, ali i probavni, dišni i mišični sustav. Samo jedan bombon s ekstraktom kore magnolije ubija većinu bakterija u ustima koje izazivaju loš zadah i propadanje zubiju. Čak se vjeruje da ispred kuće, posađena magnolija privlači energiju zadovoljstva.

FOTO Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati