MISLI NA ZDRAVLJE

Stručnjaci tvrde da je ova popularna namirnica kancerogena

Kokice su definitivno jedna od najpopularnijih grickalica na svijetu, no problem je upravo u onima pripremljenima u mikrovalnoj, jer stručnjaci tvrde da su izrazito kancerogene.

U sebi sadrže polifluoroalkilnu tvar koja dokazano povećava rizik od raka, utječe na plodnost i ometa funkciju bubrega. Grickalica je ovo puna umjetnih aroma, trans masnih kiselina i kemikalija koje izazivaju glavobolju i mučninu. Tvar za koju istraživanja pokazala da je kancerogena, nalazi se u papirnatoj vrećici u kojoj kokice stavljamo u mikrovalnu pećnicu, a služi da bi zadržala masnoću unutar vrećice. Prilikom zagrijavanja u mikrovalnoj, spomenuta se tvar odnosno kemikalija širi na same kokice.

Ipak, dobra je vijest da se unazad nekoliko godina takve kemikalije sve manje koriste i sve ih manje proizvođača koristi, no opet rizik za zdravlje postoji i dalje zbog visokih razina masti i soli u kokicama koje mogu utjecati na visoki krvni tlak i razne bolesti srca.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŽELJKA JE PRIJE TRI GODINE NA RUTINSKOM PREGLEDU OTKRILA KVRŽICU OD 7,5 MILIMETARA

“Operacija, kemoterapija, zračenje… Ništa me nije slomilo kao perika”

misli na zdravlje

Ovaj skromni napitak najbolji je lijek za visoki kolesterol, ali ga nitko ne pije

Jeste li znali?

Korov kojeg se svi u vrtu ili dvorištu silom žele riješiti najbolji je “lijek” za kolesterol na svijetu