MISLI NA ZDRAVLJE

Stručnjaci tvrde da je ova popularna namirnica kancerogena

Kokice su definitivno jedna od najpopularnijih grickalica na svijetu, no problem je upravo u onima pripremljenima u mikrovalnoj, jer stručnjaci tvrde da su izrazito kancerogene.

U sebi sadrže polifluoroalkilnu tvar koja dokazano povećava rizik od raka, utječe na plodnost i ometa funkciju bubrega. Grickalica je ovo puna umjetnih aroma, trans masnih kiselina i kemikalija koje izazivaju glavobolju i mučninu. Tvar za koju istraživanja pokazala da je kancerogena, nalazi se u papirnatoj vrećici u kojoj kokice stavljamo u mikrovalnu pećnicu, a služi da bi zadržala masnoću unutar vrećice. Prilikom zagrijavanja u mikrovalnoj, spomenuta se tvar odnosno kemikalija širi na same kokice.

Ipak, dobra je vijest da se unazad nekoliko godina takve kemikalije sve manje koriste i sve ih manje proizvođača koristi, no opet rizik za zdravlje postoji i dalje zbog visokih razina masti i soli u kokicama koje mogu utjecati na visoki krvni tlak i razne bolesti srca.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SHARING THE RESPONSIBILITY U BELGIJSKOM GENTU

Učile o digitalnom građanstvu, medijskoj pismenosti i odgovornosti u online okruženju

misli na zdravlje

Razara bubrege, a pijete ga svaki dan! Ovo piće gore je čak i od alkohola

Zanimljivosti iz svijeta

VIDEO Živjela je 117 godina, izbjegavala voće i povrće, ali ovu namirnicu jela svaki dan