Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VELIK IZAZOV PRED KOPRIVNIČKOM OSNOVNOM ŠKOLOM!

‘Jednosmjenska’ nastava i usluga produženog boravka kreće od jeseni

Produženi boravak u školi u Koprivnici moguć je od siječnja tek u novoj školi na Podolicama te u Osnovnoj školi Đuro Ester, a u preostale dvije očekivao se tek od školske godine 2024./2025. No, kako doznajemo, još bi jedna škola trebala ove godine, od jeseni, imati tu mogućnost. I ne samo to, čini se kako će od jeseni imati i jednosmjensku nastavu! 

Naime, gradske službe i one u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski rade sve da se Podolicama i Esteru, koje imaju i boravak i jednosmjensku nastavu, pridruži i tako zvana prva osnovna.

– Trenutno se rade pripremne radnje da produženi boravak sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju bude uveden kao usluga za učenike od prvog do četvrtog razreda, i to od školske godine 2022./2023. godine, i u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski – potvrdili su nam iz Grada Koprivnice.  

U Osnovnoj školi Braća Radić, dodaju, usluga produženog boravka bit će organizirana kada se za navedeno steknu prostorni uvjeti. 

– Već je izrađen idejni projekt dogradnje Osnovne škole Braća Radić te se čeka otvaranje natječaja Nacionalnog programa oporavka i otpornosti koji treba raspisati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a na koji će se prijaviti dogradnja naše najveće osnovne škole – rekli su u gradskim službama. 

Ravnatelj Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Darko Sočev potvrdio nam je protekli tjedan kako trenutno rade na planu osiguranja produženog boravka, što nije jednostavno s obzirom na trenutne kapacitete i činjenicu da u Gostovinskom neće biti moguće ostvariti punu jednosmjensku nastavu. 

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izadnju Podravskog lista

– Za punu jednosmjensku nastavu fali nam 10-ak učionica s obzirom na trenutni broj učenika. No, kako ide produženi boravak, morali bismo kombinirano imati jednosmjensku nastavu, ali samo za niže razrede – kaže Sočev i pojašnjava: 

– Ideja je da bi prvi i drugi razredi išli samo u jutarnju smjenu čitavu godinu, a boravak nakon nastave, a treći i četvrti bili bi samo popodnevna smjena s mogućnošću korištenja boravka već od jutra. 

Zbog uvođenja produženog boravka i u Gostovinskom, Koprivnica će na ljeto izgubiti i posljednju uslugu privatnog produženog boravka u Šenoinoj koju vodi Udruga mladih UMKO. Ranije, tijekom 2022. prestao je s radom produženi boravak koji je bio u poslovnoj zgradi Martinovka. 

Djeca u produženom boravku u UMKO-u

– Radimo do kraja lipnja, želimo biti fer prema roditeljima da im djeca usred školske godine ne ostanu bez smještaja – kazao je Gordan Knežević iz UMKO-a i dodao kako već neko vrijeme ta usluga nije isplativa, a i on sam, kako kaže, trenutno volontira, a obveze su velike prema djeci, pa i odgovornost. Inače, cijena je 1200 kuna mjesečno, što se umanjuje za izostanke po danima bez fiksne mjesečne cijene. I tu su išli na ruku roditeljima, no često djeca ne dolaze po nekoliko dana, ili odustanu i kad se sve zbroji, nije više održivo. Tim više što nisu u „paketu“ sufinanciranja iz javnih izvora.  

FOTO: Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati