Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TURČINU PET I POL GODINA ZATVORA ZBOG SILOVANJA

JEZIVO Mladi Onur više puta silovao podravsku “Šeherezadu” (28)

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ovih je dana raspravljao o jezivom slučaju koji je prošle godine potresao Podravinu. Priča o ljubavi 28-godišnjakinje iz podravskog kraja i dvije godine mlađeg Turčina Onura možda je počela kao jedna od romantičnih filmskih priča, no brzo se pretvorila u horor.

Spomenuti 26-godišnjak nedavno je nepravomoćno na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen na pet i pol godina zatvora jer je na štetu svoje supruge počinio cijeli niz teških kaznenih djela protiv spolne slobode. S njegovim slučajem već je upoznat i Visoki kazneni sud gdje je prošlog tjedna sudsko vijeće predvođeno sucem Ivanom Turudićem raspravljalo o slučaju, a i njihova odluka trebala bi biti vrlo brzo poznata.

Nesretna mlada žena je, stoji u prvostupanjskoj presudi, proživljavala pravi pakao tijekom travnja prošle godine, a sve je pošlo po zlu u noći 4. travnja. Iako su već tada spavali odvojeno zbog bračnih nesuglasica, 26-godišnjak je legao u ženin krevet, počeo je dirati iako mu je ona govorila da to ne želi. Ne slušajući je, skinuo joj je gaćice i bez obzira na to što mu je ona uporno govorila da prestane i odgurivala od sebe, on je bez njene volje i usprkos njenim molbama počinio s njom spolni odnos.

Isto se ponovilo više puta u sljedećih mjesec dana. Turčin bi u sitnim noćnim satima ulazio u ženinu sobu, lijegao k njoj u krevet i bez njene volje s njom obavljao spolni odnos. Ti noćni posjeti trajali su punih mjesec dana i kroz to

razdoblje je 26-godišnjak čak dvadesetak puta na identičan način zadovoljavao svoj spolni nagon sa suprugom. Ovaj je muškarac na kraju nepravomoćno osuđen za više od dvadeset kaznenih djela protiv spolne slobode. U nekoliko navrata 26-godišnjak je prisilio suprugu i da ga oralno zadovoljava iako to nije željela, a sudsko vijeće Županijskog suda u Bjelovaru izreklo je Onuru za svako od 24 počinjenih kaznenih djela kaznu zatvora u trajanju od po tri godine.

Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, a u izrečenu kaznu zatvora uračunato mu je i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru i svako lišenje slobode od 6. svibnja prošle godine od kada se nalazi u istražnom zatvoru u Bjelovaru i čeka presudu Visokog kaznenog suda. Osim ovog postupka, protiv mladog Turčina vodi se i još jedan postupak te je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv njega prošlog ljeta podiglo optužnicu zbog kaznenog djela nasilja u obitelji i dva kaznena djela prijetnje.

Tereti ga se u tom postupku da je svoju suprugu u razdoblju od 2. rujna 2021. pa sve do 5. svibnja prošle godine mlatio i zatočio u obiteljskoj kući u kojoj su živjeli. U cilju da je obezvrijedi kao osobu, učestalo ju je vrijeđao pogrdnim riječima te je krajem rujna i početkom listopada 2021. godine fizički nasrtao na

nju, stoji u optužnici. Tereti ga se i da je u jutarnjim satima 10. travnja prošle godine uništio inventar u kući i da je tri dana kasnije, nakon što je prethodno uzeo sve ključeve, zaključao suprugu u stanu, a potom po povratku u stan bio fizički nasilan prema njoj i ozlijedio je.

Turčina se tereti da je 30. travnja, nakon prethodnog verbalnog sukoba, svojim postupanjem doveo oštećenicu u ponižavajući položaj pri čemu je ona trpjela strah i nasilje te je povrijedio njeno dostojanstvo. No, tu nije kraj jer Onura se tereti i da je tijekom travnja prošle godine, u nakani da ustraši roditelje svoje supruge, rekao supruzi prijeteće riječi koje je ona prenijela njima, a te su prijetnje potom i kod njih izazvale osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost.

Njegov otac Yusuf obratio se lani čak i turskim medijima za pomoć. – Moj sin je bio žrtva klevete. Uhvatili su ga i strpali ga ovako u zatvor. Ne želim da mu se sudi u ovakvim uvjetima, ako je moguće, neka ga dovedu u Tursku – rekao je za portal Diyarbakirolay.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati