Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RASPISAN NATJEČAJ ZA SANACIJU TRAVNJAKA

Još dvije utakmice i hibrid odlazi u povijest. Za Slaven je bio vrlo nesretan zadnjih godina…

O Slavenovom travnjaku kao najgorem u Prvoj HNL pričaju već i ptice na grani. Gotovo da nema tjedna da se netko ne požali na njega, no uskoro će i toj prići doći kraj. Naime, čelnici koprivničkog prvoligaša, odnosno Odbor za hitnost, kako su oni to naznačili, prije desetak dana raspisali su javni natječaj za sanaciju glavnog igrališta na stadionu. Rok za dostavu ponuda je 29. travnja, nakon čega slijedi i javno otvaranje istih, s kojim će se pozabaviti stručno povjerenstvo.

Sama promjena travnjaka uslijedit će čim završi prvenstvo, a u sljedećih pet kola slavenaši na Apašu igraju još dvaput. Protiv Gorice i Dinama, koji će 18. svibnja staviti točku na i na trenutnu zelenu površinu. Kako smo ranije pisali, hibridni travnjak odlazi u povijest, ubuduće će se Koprivnicom trčati po pravoj, sto posto travnatoj površini, koja je i lakša za održavanje. Koliko će sve to koštati tek ćemo vidjeti, no u natječaju jasno piše da je kriterij za odabir najniža ponuđena cijena.

Nadamo se samo da će novi travnjak donjeti i više sreće nogometašima Slavena, jer poraz protiv Hajduka bio je čak deveti domaći u ovoj sezoni i to je vrlo zabrinjavajuće. Koprivnica je nekad bila neosvojiva utvrda, a sada je postala „promenada“ iz koje svatko odnosi bodove kako želi. To nam najbolje dočaravaju brojke. Ove sezone Slaven kod kuće ima samo četiri pobjede u 16 utakmica.

Vratimo li se malo u prošlost, odnosno gledamo li posljednje četiri sezone, tada je ta brojka još tragičnija. Naime, koprivnički je prvoligaš na Apašu upisao tek 16 pobjeda u zadnjih 70 domaćih utakmica. To je nešto manje od 23 posto dobivenih utakmica od 2020. godine i u toj brojci leži osnovni problem zašto klub ne može napraviti iskorak prema gornjem dijelu ljestvice. Tek kada se to promijeni, možemo se nadati borbi za četvrtu, petu poziciju, što svi priželjkujemo.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAŠAK GLAMURA

FOTO/VIDEO Maturanti modno zablistali, jedna djevojka stigla u John Deeru

nakon rekordnih godina, vemo tradeu pali prihodi i dobit

Blagus: Cijela branša imala je pad prihoda, a radna mjesta su sigurna

DAN ŠKOLE

FOTO Kloštranski školarci razveselili roditelje

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati