Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROJEKT AGLOMERACIJE SA SOBOM NOSI I PROBLEME

Još nije odlučeno koje će se ceste obnavljati, a koje ne

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Projekt aglomeracije, osim što u sebi nosi trajnu vrijednost te velik civilizacijski pomak, nosi i probleme. Naime, u tim radovima stradaju i prometnice jer ponekad kanalizacijske cijevi idu ispod samog kolnika, a druga vrsta šteta nastaje na drugom dijelu kolnika koji se tada mnogo više koristi za promet  automobila, ali i brojnih radnih strojeva koji zbog svoje težine više oštećuju kolnik. Već smo pisali da će općine u projektu aglomeracije Koprivnica morati za to potrošiti veliki dio svog proračuna, no toga neće biti niti lišeni gradski proračun grada Križevaca.

Osim samih troškova, stanovnici tih ulica u nedoumici su hoće li se njihova ulica nakon radova obnoviti u cijelosti ili su samo onom dijelu koji je iskopan. Građane zanima i vremenski okvir dokad će se prometnice obnoviti. Također, moguće je da će neke ulice imati novi asfalt na jednoj strani, a na drugoj potrgani kolnik, pa bi samim time i ta investicija koja je predviđena projektom aglomeracije bila beskorisna, jer polovica novog asfalta i polovica potrganog nisu dobro rješenje.

Pokušali smo doznati informacije o tome koje će se ulice u potpunosti obnavljati, a koje ne.  Nažalost, niti mjerodavni još uvijek nisu dogovorili dinamiku i opseg radova.

– Sanacija prometnica predviđena je sukladno izdanim uvjetima upravitelja prometnica i nadzorne službe projekta, ovisno o tome koje instalacije prolaze cestom, samo odvodnja ili vodoopskrba ili oboje. U tijeku su razgovori s upraviteljima cesta o sufinanciranju dijela prometnica koje nisu predviđene za sanaciju iz projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci“. Trajanje radova predviđeno je do polovice 2024. godine i trenutno se polažu glavni kolektori cjevovoda, rekonstrukcije vodoopskrbne i odvodne mreže, izgradnja priključaka te provode ispitivanja koja prethode završnom uređenju prometnica. Molimo sve građane za strpljenje i razumijevanje zbog izvođenja radova i otežanog prometa do završetka radova i sanacije svih prometnica – naveo je Igor Šimunović iz Vodnih usluga.

Iz Grada su nam pak odgovorili vrlo slično kao iz vodnih usluga, a sve će ovisiti o procjeni stanja prometnice od strane gradskih službi. – Svaka pojedina dionica, na kojoj nije predviđena obnova cijele širine iz projekta, nakon radova iz projekta posebno se procjenjuje i prema zatečenom stanju određuje hoće li se asfaltirati u potpunosti na trošak Grada. U ovom trenutku nemamo informaciju koje će to sve ceste biti jer su gotovo na svima radovi još u tijeku, odnosno još nisu napravljena ispitivanja kvalitete radova – odgovorili su iz Ureda gradonačelnika.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

"ZA SEDMI SAM ROĐENDAN UMJESTO IGRAČAKA DOBIO DVA ŽENSKA JANJETA"

VIDEO: Tomo Kišiček, najbolji uzgajivač romanovskih ovaca u Hrvatskoj otkriva kako je sve počelo

STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU GRADA ŠOKIRAO KOPRIVNIČANCE

FOTO Osumnjičeni za razbojništvo u pritvoru, vlasnika ljekarne oštetili za 30 tisuća eura

DETALJI SUDARA U ĐURĐEVCU

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, jedna teško

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI