Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Josipa Mikulec: Cilj za ovu godinu je baciti koplje preko 40 metara

Mlada nada koprivničke atletske scene zasigurno je Koprivničanka Josipa Mikulec. Josipa ima 16 godina, a atletikom se bavi devet godina.

– Sve je počelo u drugom polugodištu prvoga razreda. Tada sam krenula na treninge, a atletiku sam odabrala jer sam kao mala voljela trčati – priča nam Josipa.

Josipa iza sebe ima odličnu godinu, osvojila je drugo mjesto u bacanju koplja na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske i peto mjesto u bacanju diska na Prvenstvu Hrvatske.

Kako i na sportskom terenu, tako i u školskim klupama postiže odlične rezultate. Josipa je učenica drugog razreda opće gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica i izvrsno balansira školske i sportske obveze.

– Nije teško uskladiti školske obveze i trening. Važno je samo dobro rasporediti vrijeme za školi i trening, kaže Josipa. Nadodaje kako je škola na prvom mjestu, a onda trening. – Kada nam krenu natjecanja, malo je teže, no uspijem uskladiti sve – nastavlja.

Trenira pet puta na tjedan, a za odmor ima samo vikend ako nema natjecanja ili školskih obveza.

– Trening započinje zagrijavanjem, trčimo pet minuta i napravimo vježbe u mjestu i u pokretu. Zatim ide glavni dio treninga, a za glavni dio radimo skočnost ili brzinu ili dionice ili samo bacam, ovisi o danu. Na kraju završimo trening sa snagom i rastezanjem – govori Josipa.

Vjerujemo kako je i ove godine čeka uspješna sportska, ali i školska godina. A za sam kraj otkrila nam je što očekuje od ove godine.

– Nemam puno želja, cilj za ovu godinu mi je baciti koplje preko 40 metara – zaključuje Josipa Mikulec.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI