Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nezaposleni MLADIĆ

Joža: Uzmite mi vozačku, samo vas molim što manju novčanu kaznu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izadnju Podravskog lista

Nezaposleni Joža (26) iz sela pored Đurđevca dobio je 400 eura kazne i mjesec dana ostao je bez vozačke za prometne prekršaje koje je počinio početkom rujna protekle godine. Bez vozačke je ostao jer mu to nije prvi put da vozi pod utjecajem alkohola.

– On je 2. rujna 2022. oko ponoći u Turčinu nedaleko Varaždina vozio hyundaijem pod utjecajem alkohola od 1,34 promila – navedeno je u presudi, a on je prilikom ispitivanja to i priznao.

-Je, točno je da sam tada imao 1,34 promila – kazao je, no poslao sudu prigovor zbog izrečene novčane kazne i zabrane upravljanja.

– Molim sud da uzme u obzir moje priznanje i omogući mi blažu novčanu kaznu te umanji duljinu trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja. Nezaposlen sam i tek povremeno nešto zaradim radom na dnevnice. Živi s majkom koja je nezaposlena i nema nikakvih primanja, u lošim smo financijskim uvjetima – ispričao je svoju životnu priču Joža koji, kako kaže, od imovine ima tek osobni automobil koji je u kvaru i nije u voznom stanju.

Pristao bi, ističe, na zaštitnu mjeru zabrane upravljanja u nekom primjerenom trajanju, samo da novčana kazna bude što manja, jer je ne može platiti. Sud je, naravno, u obzir uzeo njegove olakotne okolnosti, priznanje te imovinsko stanje te smatra da će se i ovako ublaženom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja. Naime, novčana kazna propisana za ovo nedjelo višestruko je veća i iznosi između 670 eura i 2000 eura.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati