Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODRAVSKI

Jurica: Moj auto im je smetao, a nova tabla vozačima smeta još više

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Stanar Starigradske ulice u Koprivnici Jurica Mohenski javio nam se s problemom koji ima zbog postavljenog znaka koji označava obilazne smjerove zbog radova na nerazvrstanoj cesti. Znak je postavljen zbog privremene regulacije prometa radi rekonstrukcije jedne od ulica u Koprivnici, a prvenstveno je namijenjena vozačima teretnih vozila. Međutim, Jurica zbog znaka ne može vidjeti je li sigurno kada autom izlazi van na inače vrlo prometnu cestu, budući da je znak postavljen točno ispred njegove kuće.

– Kamion dođe na križanje, ja ga ne vidim i onda neko vrijeme ne mogu izaći van. A da ne pričam kako sam nekoliko puta dobio kaznu jer sam parkirao ispred kuće, budući da smetam drugim vozačima, da bi onda postavili znak od kojeg je vidljivost puno gora, pa nikome ništa – ističe Mohenski, napomenuvši kako ni ne vidi smisao da se na tom mjestu postavi takav znak.

Radi se o tabli pričvršćenoj na paletu koja bi trebala služiti kao informacija za vozače. No, Jurica se, kao i mnogi drugi, pitaju ima li takav dizajn svoju svrhu, budući da se predočena karta mora pobliže proučiti kako bi vidjeli ucrtane obilazne pravce.

– Za to bi vozač, primjerice, kamiona trebao prvo stati da ga prouči. Da krene čitati da vidi gdje je, time bi zatvorio cijeli promet – navodi Mohenski, nadodavši kako problem s vidljivosti imaju i vozači koji idu iz smjera Bilogorske ulice. Na tom je križanju, ne treba posebno podsjećati, jedna od najfrekventnijih crnih točaka na kojoj su se dogodile brojne prometne nesreće.

Poslali smo upit gradskoj upravi može li se na drugačiji način riješiti problem, a u odgovoru su nam pojasnili kako za vrijeme izvođenja radova sve do našeg upita nisu imali nijednu prijavu vezanu uz problem s tim znakom.

– Radi se o privremenoj regulaciji prometa za vrijeme izvođenja radova na nerazvrstanoj cesti, a radovi na njoj su planirani zaključno do 12. svibnja – poručili su iz Grada, nadodavši kako će navedeni znak pomaknuti istog dana na primjereniju lokaciju.

Obilaskom spornog mjesta, to su i učinili. Znak su pomaknuli desetak metara dalje, no i otud će ga ukloniti, najkasnije do petka, s obzirom na završetak radova.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali, jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati