Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jurio brže od 150 na sat! Tužitelji: Mladiću koji je ubio Gorana dugotrajan zatvor!

Nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (22) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Radi se o nesreći u kojoj je poginuo Goran Ratkajec (40) iz mjesta Hrženica nedaleko od Ludbrega.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je 30. lipnja 2021. na cesti kod mjesta Donji Mihaljevec upravljao osobnim automobilom brzinom većom od 150 km/h, na mjestu gdje je brzina vožnje ograničena na 90 km/h i u desnom zavoju prešao na lijevi prometni trak radi pretjecanja vozila ispred sebe, iako zbog zavoja nije mogao vidjeti nailazi li koje vozilo iz suprotnog smjera.

Detalj s kobne nesreće

Kad je uočio da iz suprotnog smjera nailazi osobni automobil, okrivljenik je, u cilju izbjegavanja sudara, zakočio i vratio se u desni prometni trak, no za navedene radnje više nije imao dovoljno prostora, pa je svojim vozilom udario u vozilo koje je pretjecao. Njegovo se vozilo odbilo natrag na lijevu prometnu traku i udarilo u automobil koji je naišao iz suprotnog smjera čiji je 40-godišnji vozač, uslijed siline udara, zadobio opsežne teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće – izvijestili su iz varaždinskog DORH-a.

Pogibija Gorana Ratkajca bio je događaj koji je cijelu Hrženicu i okolicu zavio u crno. Goran se poslije 14 sati vraćao s posla, a radio je u stanici za tehnički pregled vozila u Donjoj Dubravi. Vozio je prema Hrženici nedaleko od Ludbrega gdje živi. No, ravna cesta u Donjoj Dubravi ponekad vozače povuče na vožnju velikom brzinom i prestizanje i tako je bilo i ovoga puta, ali s fatalnim ishodom. Naime, mladi vozač pokušao je prestići vozilo ispred sebe i frontalno se zabio u vozilo iz suprotnog smjera. Brzina je bila velika, razdaljina između automobila premala te je vozilo koje je prestizalo udarilo u Goranov automobil  sa strašnim posljedicama.

Goran Ratkajec, lijevo

Goran Ratkajec, kako smo spomenuli, bio je iz Hrženice, omiljen u društvu, prijatelji ga opisuju kao veselu osobu koja je svako društvo učinila boljim. Smrt ga je uzela baš u vrijeme kad se odlučio skrasiti.

– Susjed je završio s uređenjem kuće, baš si je sve lijepo sredio. Taman smo mislili da je na vidiku svadba, imao je dugogodišnju djevojku, i onda smo čuli strašnu vijest. Potreseni smo i nemam što drugo reći – još u nevjerici rekao nam je nakon nesreće Goranov susjed Tomislav. Mladom vozaču prema Kaznenom zakonu, ako bude proglašen krivim, prijeti od tri do 15 godina zatvora.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Potvrđena optužnica protiv poznatog poljoprivrednika Dragutina Čižmaka

Ambasador: “Motiv tog čovjeka je prijetnja i da me ponizi pred selom”

POVLAČENJE IZ PRODAJE

Poznati trgovački lanac moli sve kupce ove popularne namirnice da se jave na prodajno mjesto

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati