Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kad je pred vratima čuo policiju – nije otvarao vrata: ostao bez vozačke i dobio visoku kaznu

Tri tisuće kuna i mjesec dana bez vozačke zaradio je jedan 50-godišnjak zbog prometnog prekršaja koji je počinio u Majurcu kod Križevaca. Nije mu pomoglo ni to što je već radio slične nepodopštine, a također i na zanimljiv način pokušao odužiti postupak te možda i izbjeći kaznu.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravsog lista

Bilo je to na samo Božićno jutro 2020., negdje oko 8.40 u Majurcu. Radarskom kontrolom utvrđeno je da u naselju vozi čak 103 kilometra na sat, iako je tamo ograničenje 60.

Pokušali su mu na razne načine policajci uručiti poziv na sud, no neuspješno. Jednom prilikom došli su na njegovu adresu te zvonili na portafon stambene zgrade. Čuo je zvono, međutim, nije im mislio otvoriti.

– Utvrdili smo da nitko ne otvara niti se odaziva, a potom su naši djelatnici došli do ulaznih vrata stana i kucanjem na vrata utvrdili da se unutar stana čuo muški glas. Kad smo se predstavili, taj glas je utihnuo – naveli su policajci tijekom postupka i dodali kako su u razgovoru sa susjedima utvrdili da okrivljenika poznaju i da stanuje na navedenoj adresi, no odbija suradnju s policijom.

– Sustavno je izbjegavao primitak sudskog poziva te smo ga onda „dostavili“ na  oglasnu ploču suda – rekli su u policiji, dok Sud pojašnjava kako su mu morali odrediti i zabranu vožnje jer je okrivljenik počinio prekršaj izravnom namjerom te potencijalno ugrozio sebe kao i druge  sudionike u prometu.

-Radi se i o specijalnom povratniku, pa mislimo da ga je primjereno na kraće  vrijeme isključiti iz prometa te da će se na takav način kod njega postići svrha kažnjavanja – doznajemo iz presude.

FOTO: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati