Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DANIJEL ŽIVI U VLASTITOJ GROBNICI

FOTO/VIDEO “Kad me žena ostavila, srušio mi se život, a sad će se i kuća”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Malo je reći da Danijel Bačani (52) iz malog podravskog mjesta  Kuzminec u općini Rasinja živi u nehumanim uvjetima, jer on živi u uvjetima opasnima za život. Naime, njegova kuća, ako se građevina može tako nazvati, u izrazito je lošem stanju, prijeti joj urušavanje, a Danijel nema kamo drugamo otići, već zebsti za vlasti život gledajući u strop koji se svaki trenutak može svaliti na njega. Njegova kuća nema vrata, većina prozora otpala je sama od sebe, dio vanjskog zida urušio se nakon potresa, a kuću je zimi gotovo nemoguće zagrijati.

– Pokušavao sam u prošlosti nešto i popraviti, ali u ovoj kući to nema smisla. Jedino što se može učiniti je da dođe bager i da je sruši prije nego što se ona sruši na mene – objasnio je Danijel Bačani.

I sami smo se uvjerili u istinitost njegovih riječi, a dojam koji se stekne promatrajući Danijelovu kuću u kojoj živi je da bi sljedeće malo jače nevrijeme moglo značiti i urušavanje njegove kuće. Na njegovu tužnu sudbinu upozorili su nas mještani Kuzminca, naselja u općini Rasinja nedaleko od Koprivnice, koji su zabrinuti za njegovu sigurnost. Danijel kaže da ga je do ovako lošeg materijalnog stanja dovelo nekoliko okolnosti, kako privatnih, tako i poslovnih. Naime, radio je u Podravci, iz koje je otišao uzevši otpremninu. No, tada se dogodio i razvod s bivšom suprugom, što ga je posebno pogodilo.

Ovako izleda kuća nesretnog Danijela Bačanija

– Od onda sam potonuo psihički, to što me žena ostavila jako me pogodilo, nema  čovjek volje za ništ bez žene… Delam po selu pomoćne i nadničarske poslove da preživim, ali dalje od tog nisam uspio, nisam imal volje…- kaže Danijel koji je također bio tri godine na ratištu i to u dijelovima gdje je divljao najžešći rat. No, iako kaže nema previše motiva za neki napredak u životu, sad je, kaže, došlo do točke pucanja. – Moram se preseliti iz ove kuće, ipak ne bih želio poginuti među njezinim ruševinama. Prihvatio bih bilo koji drugi smještaj, bilo da mi ga omogući općina ili neko drugi, ovo više ne ide – objasnio nam je vidno potresni Danijel.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati