Kako je Marino krao po podravskim goricama: Trebao je samo čekić i letvu…

Marino (48) iz okolice Koprivnice na Općinskom sudu proglašen je krivim zbog tri provale koje je počinio lani i preklani na području prigradskog naselja Draganovec. Uz njega, osuđen je i njegov kompić Blaž koji je s njim supočinio još jednu provalu u Mirnom dolu u Draganovcu.

Tada je, navodi se u presudi, između 31. prosinca 2020. i 9. siječnja 2021. godine Marino drvenom letvom razbio prozor vikendice, provukao ruku, otvorio dva prozorska krila i ušao u unutrašnjost objekta. Zajedno s Blažom ukrao je litru Zvijezdina i maslinova ulja, staklenku kiselih krastavaca, paketić papra, teglu ajvara, pola kile zapakiranog pršuta, zapakirani okrugli sir i pakiranje sira u trokutićima i pola litre rakije. Marino je u provalnički pohod dalje išao sam, bez Blaža.

Kako navodi presuda Općinskog suda, vrlo vrijedan plijen u protuvrijednosti 3500 kuna odnio je iz vikendice u Bukovačkoj ulici u Draganovcu gdje je čekićem razbio prozor, ušao unutra i ukrao 15 boca skupih uvoznih alkoholnih pića, butelju vina te jednu limenku piva od pola litre. Početkom siječnja prošle godine Marino je na Svetom Vidu u Draganovcu provalio u još jednu vikendicu. Također je drvenom letvom razbio prozor, ušao unutra i ukrao pet boca uvozne ‘žestice’ i 15 butelja vina različitih proizvođača koje je vlasnik skupljao u svojoj kolekciji staroj dvadeset godina.

Materijalnu štetu koju je Marino u toj provali učinio vlasnik procjenjuje na 2000 kuna. Otprilike u isto vrijeme, prije nego što je uhićen, Marino je u Rudarskoj ulici u istom naselju provalio u još jednu vikendicu, no nakon provale očito unutra nije pronašao što ga je zanimalo pa se udaljio bez plijena. Marino je osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, a mora nadoknaditi štetu koju je u provalama učinio, inače će u zatvor. Blaž, njegov partner u jednoj provali, istom je presudom osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora te mora nadoknaditi 250 kuna štete, što je polovina iznosa materijalne štete od 500 kuna koja je utvrđena nakon te provale.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI