Kako je podravski šofer spiskao 30.000 kuna: Vozio novac pa rekao da ga je izgubio

Karlo iz Ludbrega osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci uvjetno jer je pronevjerio gotovo 30 tisuća kuna koje je kao zaposlenik jednog trgovačkog društva trebao isporučiti drugoj tvrtki.

On je, naime, kao vozač-dostavljač, s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi, u četiri navrata primljene gotovinske uplate ukupnog iznosa od 29 740 kuna nije predao društvu, već ga je, navodi se u obrazloženju presude, zadržao za sebe. Primitke je pokušao opravdati tako da je primljeni novac izgubio ili mu je ukraden. Time je za navedeni iznos oštetio spomenutu tvrtku. Događalo se to prošle godine, u razdoblju od mjeseca travnja pa sve do rujna.

Karlo inače vrši poslove distribucije robe za oštećeno trgovačko društvo, a svojim je nedjelom protupravno prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je povjerena na radnom mjestu. Općinski sud u Varaždinu izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine, s posebnom obavezom naknade štete. Pokraj protupravno stečene gotovine koju sada u roku od šest mjeseci oštećenoj tvrtci mora vratiti, okrivljeni Karlo dužan je i uplatiti 500 kuna na ime troškova paušala. Za ovo je kazneno djelo inače propisana kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina, a sud je svoju odluku obrazložio primjerenom, odnosno razmjernom stupnju krivnje.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI