Kalinovčani svojim vinima osvojili brojna zlata

Na jezeru Batinska u subotu je održana redovna izvještajna godišnja skupština Poljoprivredne udruge Kalinovac, kojoj je prisustvovalo 30-ak članova udruge. Predsjednik Željko Zvonar pozdravio je prisutne članove i goste, a potom su podnesena izvješća o radu udruge u prošloj godini te je predstavljen program rada udruge u ovoj godini.

U prošlogodišnjem izvješću istaknuto je ocjenjivanje uzoraka vina u sklopu 19. izložbe vina Koprivničko-križevačke županije, gdje je prestižna titula Županovo vino 2021. pripala članu Poljoprivredne udruge Kalinovac Marijanu Grudiću iz Vinarije Grudić iz Koprivnice za graševinu iz 2020. godine, koja je ujedno dobila i veliko zlato. Uz Marijana Grudića, na izložbi su uspješno sudjelovali i ostali članovi Poljoprivredne udruge Kalinovac, i to Ivan Koren s osvojenih šest zlatnih medalja, Josip Gašparić s osvojenom jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom te Vlado Rep s osvojene dvije srebrne medalje.

Težište rada u 2022. godini bazirat će se na uređenju ribnjaka Batinska te organizaciji 13. Međunarodne izložbe rakije, pripravaka od rakije i octa. Nazočnima se obratio i načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota zaželjevši uspješan daljnji rad udruge te je naglasio kako je izložba rakije u samo nekoliko godina izrasla iz lokalne u jedinstvenu manifestaciju županijskog i međunarodnog karaktera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI