Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
krše se prometni propisi, ceste u lošem stanju

Kamioni jure selom unatoč zabrani, a most je kritičan

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Promet za tegljače glavnom cestom u Rasinji zabranjen je, na što upućuje i znak. No, to ne sprječava brojne kamione da doslovno prelete Ulicom Andrije Palmovića te tako predstavljaju opasnost za ostale sudionike u ovom podravskom selu. Mnogi vozači teretnih vozila koriste upravo Rasinju kao prečac do Podravske magistrale i obratno, u smjeru Križevaca, smatraju neki mještani koji su nam se i javili da nam ukažu na ovaj problem. Jedan od njih je i Josip Slavetić, čija se kuća trese svaki put kada mu u blizini prođe kamion.

– Ne poštuju se prometni znakovi. Tuda prolaze kamioni iznad dopuštene nosivosti, koji i trgaju cestu i za sobom ostavljaju prašinu. Posebno smo zabrinuti za most koji je u jako lošem stanju i vapi za obnovom – rekao nam je Slavetić, napomenuvši kako mu je razumljivo za one koji voze dostavu, no većina vozača si krati put, izbjegavajući glavnu cestu prema Križevcima, odnosno Ludbregu.

– Tu si krate kilometre, no ne bi smjeli tuda voziti. Sve će nam uništiti – navodi Slavetić.

Poslali smo upit Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, iz koje su nam odgovorili kako su zaprimili nekoliko prijava vezanih uz kršenje propisa, konkretno za zabranu prometovanja teretnim vozilima nosivosti veće od 10 tona.

– Postupanjem policijskih službenika po dojavama, ali i kroz redovan rad policijskih službenika, poduzimaju se mjere prema vozačima teretnih automobila koji ne postupaju po postavljenom prometnom znaku zabrane te se vozači za takve i druge utvrđene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniraju – poručili su iz Policijske uprave.

Navedenih problema s prometom, ali i stanjem mosta svjesni su i iz Općine, iz koje su nam pojasnili kako je cesta pod ingerencijom Županijske uprave za ceste. U odgovoru na naš upit odgovorili su kako je sanacija mosta u planu, i to možda već za ovu godinu.  – Poznato nam je stanje propusta, kao i ostalih 130 na području naše županije te imamo u planu sanaciju, odnosno bočno ojačanje i novu ogradu – rekao je za Podravski ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić, nadodavši kako su u Rasinji u planu radovi na kanalizaciji te će svoje radove koordinirati s time.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI