Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kaos na državnoj cesti plaši mještane

Mještani Drnja prijavili su nam probleme koji su nastali u prometu nakon radova na projektu Aglomeracija Koprivnica, točnije nakon kopanja dijela prometnice kroz Drnje. Kako kažu, na toj iznimno prometnoj dionici nastao je pravi kaos. Mještani nam govore da se ne žale na radove i da im je jasno da se u ovim trenucima treba malo strpjeti, jer se obavljaju veliki i važni radovi. No, kako smo spomenuli, radi se o dionici s gustim prometom, posebice  teretnim, jer je izuzetno povećan intenzitet transporta šljunka. Upravo zato mještani Drnja upozorili su nas da se već nekoliko puta zamalo dogodila teška prometna nesreća jer dio vozača, kako osobnih automobila, ali i teretnih vozila, zaobilazi neasfaltirani dio kolnika te voze po lijevoj strani prometnice i tako nastaju potencijalno vrlo opasne situacije.

– Zanima nas kada se planira asfaltiranje tog dijela prometnice, na kojoj se trenutačno izvode radovi izgradnje biciklističko-pješačke staze, što dodatno opterećuje prometovanje – upitao se jedan od mještana, koji je naveo da je prašina koju podižu vozila, pogotovo kamioni, također velik problem, kako zbog vidljivosti, ali i kvalitete zraka.

Upravo zbog tih razloga mještani smatraju da je barem državnu cestu po završetku radova na aglomeraciji, koji su na tom dijelu završili, potrebno asfaltirati. 

– Znamo da se ne može sve odmah asfaltirati i presretni smo što ćemo dobiti kanalizaciju, ali državnu cestu, posebice ovako prometnu, trebalo bi što prije sanirati zbog naše i sigurnosti sudionika u prometu – naveo je zabrinuti Drnjanac.

Iz KC Voda, koje su nositelji i provoditelji projekta aglomeracija Koprivnica, rekli su nam dobre vijesti. – Spomenuta dionica državne ceste D41 sanirat će se tijekom studenog ove godine. Sanacija podrazumijeva uređenje podloge i asfaltiranje kolnika sukladno obvezama prema Hrvatskim cestama. Molimo građane tog dijela naselja za razumijevanje i strpljenje – odgovorili su iz KC voda.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI