Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kaos u Podravini: Napio se gledajući utakmicu u birtiji pa kod kuće pretukao majku!

Mladić (25) iz jednog mjesta u okolici Pitomače proglašen je krivim zbog nesvakidašnje ružnog nasilja prema svojoj majci. Kako navodi presuda Općinskog suda u Virovitici, Stalne službe u Slatini, mladić je početkom travnja oko 19.30 sati u obiteljskoj kući u kojoj živi zajedno s majkom vikao na nju, a zatim ju je nekoliko puta otvorenim dlanom svoje desne ruke udario po glavi.

Ova je priča objavljena danas u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako je kasnije utvrđeno dok su na mjesto nasilja stigli policajci, nasilnik je bio pijan, s izmjerenih ‘zavidnih’ 2,36 promila, a prije nego što je nesretnu ženu namlatio, vikao je na nju i vrijeđao je nazivajući raznim pogrdnim imenima vičući “p**** ti materina, j**** ti mrtvu majku gdje leži”. Sve to je, kako je zaključio sudac Saša Vujanović, kod majke izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti i dovelo ju je u ponižavajući položaj. Kako je utvrdio sudac, sin je psihičkim nasiljem kod žrtve povrijedio dostojanstvo i “primjenom fizičke sile uslijed koje nije nastupila tjelesna ozljeda” ispoljio prema majci nasilje, te je  proglašen krivim.

Premda se u presudi navodi kako sin s majkom ima narušene odnose, to nikako nije opravdanje za tako grubo nasilje prema ikome, a sin je i otprije prekršajno kažnjavan, doduše nikad zbog obiteljskog nasilja. Osuđen je uvjetnom kaznom od 15 dana zatvora uz rok kušnje od pola godine. Kako je nakon nasilništva bio uhićen i smješten u prostoriji na triježnjenju, ta mu je kazna umanjena za zakonom propisanih dva dana tako da mu je preostalo 13 dana uvjetnog zatvora. Ako ponovi isti prekršaj, ili pak onaj za koji je predviđena teža kazna od one zbog koje je osuđen, ozbiljno mu prijeti zatvor. Zbog teže materijalne situacije oslobođen je plaćanja troškova prekršajnog postupka.

Mladiću je sudac izrekao zabranu približavanja majci na udaljenosti manjoj od pet metara u trajanju od tri mjeseca. Premda žive u istom kućanstvu, ako se te mjere neće pridržavati, sud ga može osuditi kaznom od najmanje 10 dana zatvora, ili novčano od najmanje 3000 kuna.

Nakon što je priveden na sud, okrivljeni 25-godišnjak priznao je krivnju za počinjeni prekršaj i ukratko opisao događaje koji su prethodili njegovu dovođenju na optuženičku klupu Općinskog suda.

– Napio sam se gledajući nogometnu utakmicu i poslije u gostioni. Mama je isto bila u alkoholiziranom stanju i ona je prva počela prigovarati – kratak je na sudu bio okrivljeni mladić opisujući sucu obiteljsko-imovinske prilike u kojima živi, a navedene su činjenice smekšale suca koji ga je oslobodio plaćanja troškova prekršajnog postupka.

Riječ je o osobi koja je nezaposleni NKV radnik završene osnovne škole koji se uzdržava povremenim radom za nadnice, a živi u kućanstvu s roditeljima i polubratovom obitelji. Analizirajući sve što se dogodilo, sudac je utvrdio kako je uvjetna kazna i zabrana približavanja uz prijetnju zatvorom ili novčanom kaznom dovoljna da bi se postigla svrha kažnjavanja i okrivljeni odvrati od novog takvog ponašanja. Pridržava li se izrečene mjere zabrane približavanja majci, sud je povjerio Policijskoj postaji Pitomača.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati