Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Svađa Katice i HŽ-a se nastavlja

Katica: Iz HŽ-a lažu, nikakav novac nisam dobila

Katica Šklebar iz Koprivnice, o čijim smo problemima vezanim uz izgradnju obilaznice u Ulici Peteranska cesta pisali u prošlom broju Podravskog lista, ostala je neugodno iznenađena odgovorom HŽ Infrastrukture u kojem tvrde da su joj isplatili naknadu za izvlaštenje dijela njenog vrta. Podsjetimo, izgradnja obilaznice za Katicu se pretvorila u pravu noćnu moru jer će nova cesta doslovno biti smještena uz samu njenu kuću. Zbog toga Katica traži da se otkupi cijelo njeno imanje jer već sad trpi štete u svom domu, no vještaci koji su obavili procjenu smatraju da je njen zahtjev neosnovan.

– Meni HŽ Infrastruktura nije isplatila nikakvu odštetu. To je laž, kao i procjene vještaka da nema potrebe otkupiti cijelo naše imanje jer nam nova regulacija prometa neće remetiti svakodnevicu – tvrdi Katica Šklebar.   

U HŽ Infrastrukturi ističu kako navod Katice Šklebar nije točan jer je iznos naknade prema privremenom rješenju isplaćen na račun županijskog Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava, i to 4. veljače 2021. godine.

– U tom privremenom rješenju Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije navedeno je da je HŽ Infrastruktura stavila na raspolaganje vlasniku nekretnine iznos naknade uplatom na poseban račun otvoren kod Koprivničko-križevačke županije. Daljnju isplatu navedenog iznosa vlasniku nekretnine obavlja nadležni Upravni odjel za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije u dogovoru s vlasnikom i isplata je isključivo u njihovoj nadležnosti – dodaju u HŽ Infrastrukturi.

U Županiji pak navode kako je istina da je 4. veljače 2021. godine HŽ Infrastruktura uplatila na račun Koprivničko-križevačke županije naknadu za potpuno izvlaštenje čestice i to u iznosu od 15.500 kuna zbog donošenja privremenog rješenja o potpunom izvlaštenju predmetne nekretnine koja je potrebna HŽ Infrastrukturi i time je naknada stavljena vlasniku nekretnine Đuri Šklebaru na raspolaganje.

-Međutim, tadašnji vlasnik Đuro Šklebar koji je preminuo 28. lipnja 2021. godine, kao i njegovi nasljednici supruga Katica Šklebar i sin Krešimir Šklebar, nisu prihvatili navedeni iznos, niti dostavili broj svog računa za uplatu navedenog iznosa iz razloga što traže otkup preostalog dijela svoje nekretnine koja je u naravi kuća s okućnicom. Dosad su obavljene dvije procjene nekretnina uz prisustvo geodetskog, građevinskog i poljoprivrednog vještaka, ali vlasnici nekretnine nisu se složili s navedenim procjenama jer stalni sudski vještaci u svojim procjenama smatraju da nema otkupa preostalog dijela njihove nekretnine jer imaju gospodarski interes koristiti svoju nekretninu, već imaju pravo samo na posljedične gubitke za umanjenje vrijednosti svoje nekretnine – kaže Tihomir Kvakarić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava.

Suvlasnici nekretnine, dodaje on, zatražili su i dodatni pregled i procjenu svoje nekretnine smatrajući da im je prilikom izvođenja radova na spojnoj cesti između Peteranske ceste i Ulice Čarda došlo do urušavanja dijela njihove kuće i da je time neophodno otkupiti njihovu kuću. Stalni sudski vještak građevinske struke, kaže Kvakarić, pregledom je utvrdio da je do oštećenja došlo zbog nevremena u lipnju 2022. godine, a ne od izvođenja radova. – Budući da suvlasnici nekretnine Katica Šklebar i njezin sin Krešimir Šklebar, sad zastupani po odvjetnici Tatjani Figač, ne prihvaćaju postupak izvlaštenju niti ponuđenu naknadu sve dok im se ne otkupi cjelokupna nekretnina, a dosad nisu dostavili broj računa na koji bismo im uplatiti nesporni iznos od 15.500 kuna, odnosno 2.057 eura, nismo u mogućnosti obaviti navedenu isplatu. Ako suvlasnici po punomoćniku dostave broj svog računa, tada će im se odmah isplatiti navedeni iznos – zaključio je Tihomir Kvakarić.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati