Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Katica nikako da dočeka stazu: Moram paziti da me ne zgaze v mojoj vulici!

U Ulici Donji Brvci u Đurđevcu počeli su radovi na izgradnji pješačke staze. Već tri godine u gradskoj upravi obećavali su gradnju nogostupa, a iako je konačno na red došla i njihova ulica, stanovnici Donji Brvaca smatraju da će radovi potrajati te da pješačka staza neće tako brzo biti gotova.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

U gradskoj upravi ističu kako će u slučaju povoljnih vremenskih prilika svi radovi završiti do kraja ove godine.

– Nova će pješačka staza biti duga oko 430 metara, a s izgradnjom paralelno će se odvijati i radovi na uređenju kolnih prilaza. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 350.000 kuna – kažu u gradskoj upravi.

Donji Brvci dosad nisu imali pješačku stazu i ulica nije bila sigurna za kretanje pješaka.

– Učenici su prisiljeni hodati po cesti te tako ugrožavaju svoju i sigurnost svih ostalih sudionika u prometu. Ovi su radovi samo nastavak projekata i aktivnosti Grada Đurđevca na povećanju prometne sigurnosti na području grada – zaključili su u gradskoj upravi.

No, sam početak radova dao je naslutiti stanovnicima da teško mogu očekivati realizaciju investicije u ovoj godini. Pravi kišni dani, kažu stanovnici, tek dolaze, a u prosincu ni temperature zraka sigurno neće dozvoliti izvođačima radova da obave sve predviđene zahvate.

– Još prije tri lete sem govorila da nam treba staza. Svaki dan prejdem po celi vulici i moram dobro paziti da me nešće ne zgazi. Tu se znado voziti k’o luđaci jer je cesta u vekšem delu vulice ravna – priča nam Katarina Sabol.

S radovima se, smatra ona, trebalo krenuti prije mjesec dana dok nije bilo padalina.

– Sigurno bumo još pol leta čekali stazu. Ne verujem da do novoga leta oni budu stigli s’e napraviti. Sad dežđ furt curi kak’ nori, a ide nam i zima tak’ da bu dobro ak’ i do Đurđeva dobimo stazu. Ne bu dobro ak’ bu vulica ostala prek zime raskopana jer bi i to zadevalo onima kojim imaju aute. Ne znam zakaj naši poglavari nesu bolje razmišljali i krenuli z radovima na vreme, a ne kaj su čekali da nam dojde prava jesen i onda krenuli kopat – zaključila je Katica Sabol.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati