Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kažnjeni nasilnik utjerao strah u kosti sestri i nećaku: ‘Dobar dan, gospodo, vrijeme vam curi’

Jedan obiteljski nasilnik dobio je zabranu prilaska na manje od pet metara svojoj sestri i nećaku, no to je, smatra koprivničko-križevačka policija, prekršio i trebalo bi ga za to kazniti. Ovaj slučaj bio je već na sudu, a prvostupanjski ga je sud oslobodio jer, kako je navedeno u presudi, nije bilo dokazano da je on znao da će „naletjeti“ baš na njih.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Dobar dan, gospodo. Imate dva sata da se maknete iz ovog prostora, ako se vi ne želite maknuti, ja ću vas maknuti jer vam vrijeme curi… – optužili su ga da je prijetio sestri i bratu kojima se „približio vrlo blizu“.

Koprivničko-križevačka policija žalila se na odluku suda da nije kriv jer „nije mogao znati da će se baš oni naći u dnevnom boravku“.

– Ne iznenađuje njegova reakcija po ulasku u tu prostoriju kad je vidio sestru i njenog sina, pa je od njih tražio da odmah napuste taj dio kuće kako ne bi kršio mjeru zabrane približavanja – smatrao je prvostupanjski sud.

Visoki prekršajni sud naveo je kako je potpuno nebitno je li on znao da su u dnevnom boravku ili ne. Naime, prilikom suđenja utvrđeno je kako su sestra i nećak bili tamo na ručku kod majke koja pak živi s optuženim te da oni nemaju nikakvu zabranu prilaska.

– Kad je već vidio da su tamo, trebao je postupiti po zaštitnoj mjeri i ne približavati im se na pet metara – smatra Visoki prekršajni sud koji je odredio da mu se ponovno mora suditi za kršenje zabrane prilaska te je poručio prekršajnom sudu da idući put…

– Mora uvažiti primjedbe dane u ovoj odluci, provesti dokaze te pravilnom i kritičnom analizom svih dokaza donijeti novu, zakonitu odluku koju će u svemu valjano obrazložiti! – može se čitati između ovih redaka i kao određena „poruka“ suda višeg ranga – sudu nižeg ranga.

FOTO: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati