Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kažnjeni nasilnik utjerao strah u kosti sestri i nećaku: ‘Dobar dan, gospodo, vrijeme vam curi’

Jedan obiteljski nasilnik dobio je zabranu prilaska na manje od pet metara svojoj sestri i nećaku, no to je, smatra koprivničko-križevačka policija, prekršio i trebalo bi ga za to kazniti. Ovaj slučaj bio je već na sudu, a prvostupanjski ga je sud oslobodio jer, kako je navedeno u presudi, nije bilo dokazano da je on znao da će „naletjeti“ baš na njih.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Dobar dan, gospodo. Imate dva sata da se maknete iz ovog prostora, ako se vi ne želite maknuti, ja ću vas maknuti jer vam vrijeme curi… – optužili su ga da je prijetio sestri i bratu kojima se „približio vrlo blizu“.

Koprivničko-križevačka policija žalila se na odluku suda da nije kriv jer „nije mogao znati da će se baš oni naći u dnevnom boravku“.

– Ne iznenađuje njegova reakcija po ulasku u tu prostoriju kad je vidio sestru i njenog sina, pa je od njih tražio da odmah napuste taj dio kuće kako ne bi kršio mjeru zabrane približavanja – smatrao je prvostupanjski sud.

Visoki prekršajni sud naveo je kako je potpuno nebitno je li on znao da su u dnevnom boravku ili ne. Naime, prilikom suđenja utvrđeno je kako su sestra i nećak bili tamo na ručku kod majke koja pak živi s optuženim te da oni nemaju nikakvu zabranu prilaska.

– Kad je već vidio da su tamo, trebao je postupiti po zaštitnoj mjeri i ne približavati im se na pet metara – smatra Visoki prekršajni sud koji je odredio da mu se ponovno mora suditi za kršenje zabrane prilaska te je poručio prekršajnom sudu da idući put…

– Mora uvažiti primjedbe dane u ovoj odluci, provesti dokaze te pravilnom i kritičnom analizom svih dokaza donijeti novu, zakonitu odluku koju će u svemu valjano obrazložiti! – može se čitati između ovih redaka i kao određena „poruka“ suda višeg ranga – sudu nižeg ranga.

FOTO: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati