Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kažnjeni s 10.000 kuna jer nisu imali natpis za linijski prijevoz učenika

Prijevoznička tvrtka Čazmatrans i njezin direktor Damir Pavlović na Općinskom sudu u Koprivnici proglašeni su krivim zbog pomalo bizarnog prekršaja vezanog uz prijevoz putnika. Kako se navodi u presudi sutkinje Dubravke Milolože prema kojoj moraju platiti gotovo 10.000 kuna, Čazmatrans se ogriješio o zakon o prijevozu u cestovnom prometu. Kako je utvrdio inspektor Službe inspekcije cestovnog prijevoza Čakovec, autobus Čazmatransa vozio je učenike Osnovne škole Braća Radić i na prednjem vjetrobranskom staklu nije imao vidljiv natpis s nazivom naručitelja linijskog prijevoza i s naznakom polaznog i dolaznog mjesta relacije. U svojoj pisanoj obrani iz Čazmatransa su porekli krivnju jer smatraju kako nisu odgovorni za prekršaj za koji tvrde da je počinjen zbog propusta vozača.

Direktor Damir Pavlović naveo je kako nije odgovorna osoba za takvu vrstu prekršaja jer je on direktor s mjestom rada u Čazmi i nije naredio, odnosno dopustio vozaču da vozi učenike OŠ Braća Radić bez vidljivo postavljenog natpisa. Osim toga, iz Čazmatransa su naveli kako ovim prekršajem smatraju da nisu nastupile štetne posljedice i nije bila ugrožena sigurnost putnika, a da bi se svrha kažnjavanja mogla postići i bez izricanja novčanih kazni. No, sutkinja nije prihvatila takvo tumačenje prekršaja. Utvrđeno je kako autobus doista nije imao vidljiv natpis, niti je vozač imao takav natpis u autobusu kako bi odmah ispravio uočeni nedostatak. Prebacivanje odgovornosti na vozača sutkinja nije uvažila zato što je prekršaj učinjen i nečinjenjem budući da su okrivljeni bili pravno obvezni spriječiti prekršaj.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati