Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

KC Super Mario jedini podravski majstor u top 50

Trebate dobrog električara, automehaničara, keramičara ili možda vodoinstalatera? Sretno, čekat ćete ga najmanje nekoliko mjeseci, a ako ima dobre preporuke i cjenovno je prihvatljiv, mogli biste na red doći tek u ljeto.

Na tisuće klijenata ocjenjivalo je na internetu čak 5000 hrvatskih majstora u gotovo svim zanatima, a u top 50 ušli su samo najbolji, među njima i jedan podravski majstor limar Mario Kišiček sa svojom firmom KC Super Mario. Na stranici trebam.hr, koja objedinjuje sve relevantne hrvatske majstore, možete vidjeti sve ocjene i komentare, a pandan je to poznatoj liječničkoj stranici najdoktor.hr koja tradicionalno bira najliječnike.

On je jedini iz naše županije, a brojni komentari donijeli su mu visoku ocjenu 4,7. U razgovoru s vlasnikom doznajemo kako će iduće godine njegova firma proslaviti 50 godina postojanja, a on se time bavi već 32 godine.

Danas su dobri majstori jako tražena roba

– Danas je, istina je, jako teško dobiti majstora, još k tome dobrog. Plaće su jedan od glavnih razloga, ljudi su, naravno, otišli van. Mi nemamo problem s tim jer je kod mene satnica osam eura, a plaće su u prosjeku 1600 eura – navodi Kišiček koji dodaje kako su i oni radnici koji su otišli, vratili se, jer su vidjeli da im je tu dobro i da im se ne isplati ići van.

Nedostatak dobrih radnika osjeti se u svim majstorskim branšama, to je jedan i od razloga zašto se na njih dugo čeka. Mario je naveo i svoj primjer…

– Mi smo dobro ekipirani, imamo osam zaposlenih, a ako želite nas, sigurno ćete morati čekati do lipnja. Cijena je jedna stavka, no da biste bili cijenjen majstor, morate imati iskren i dobar odnos s klijentima. Biti odgovoran, poštivati dogovor i rokove naravno, koliko je to moguće u ovom poslu zbog vremenskih prilika – navodi vlasnik ove podravske krovopokrivačke firme.

Kad je riječ o cijeni, ističe kako ona varira i na mikrolokaciji, tako neki posao u Varaždinu može bez problema naplatiti po jednoj cijeni, dok je u Koprivnici opća platežna moć manja pa se i tome treba prilagoditi.

„Radovi su napravljeni dva tjedna prije roka usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, a kvaliteta i profesionalnost su bili vrhunski.“, samo je jedan od brojnih komentara klijenata majstoru u top 50 najboljih. „Užas, nikad više…“, pak je jedan od komentara na jednom drugom poduzeću koje ima lošu ocjenu, a ocjene možete vidjeti i sami te na temelju toga odabrati keramičara ili vodoinstalatera za posao u vašem domu.

FOTO: Ivica Barać

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI