Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KAKO JE SVETAC PODIJELIO MJEŠTANE HRASTOVSKOG

Kip svetog Florijana nakon pobune vraćaju na staro mjesto

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dvadesetog svibnja DVD Hrastovsko slavi jubilarnu 100. godišnjicu uspješnog djelovanja. Vatrogasci DVD-a Hrastovsko svoju su proslavu željeli ostvariti svečano pa su čak i svoga zaštitnika svetog Florijana s nestabilnih temelja kod raskrižja Ludbreške i Kalničke ulice premjestili pedesetak metara dalje na novo stabilno postolje ispred vatrogasnog spremišta na platou Društvenog doma. Predsjednik DVD-a Hrastovsko Krešo Krušelj imao je podršku Vijeća mjesnog odbora na čijem je čelu Danijel Kolak i sve je izgledalo idilično dok se projektu premještanja nije usprotivila skupina mještana Hrastovskog.

Pa iako je pil svetog Florijana premješten na drugu lokaciju poštujući volju mještana, nakon mjesnog referenduma, pil zaštitnika vatrogasaca ponovno se našao u dijelovima i bit će vraćen na staro mjesto. Vezano uz navedene događaje tražili smo izjave od mjerodavnih, no nitko nije htio naglas izreći svoje mišljenje pravdajući se da ne žele raspirivati daljnje podjele mještana.

Od tajnice DVD-a Hrastovsko Petre Vugrinec saznali smo tek da će vatrogasci za proslavu svoga stotog rođendana ipak, ispred svog spremišta, postaviti novo vatrogasno obilježje. O čemu se radi, saznat ćemo za dva tjedna kada će se na proslavi u Hrastovskom okupiti ugledni dužnosnici te mnoga vatrogasna društva iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.

Za tu prigodu predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega Nenad Cindori uručio je zapovjedniku DVD-a Hrastovsko Renatu Vugrincu ključeve vatrogasnog kombija. U pripremi je i promocija monografije ‘Sto godina vatrogastva u Hrastovskom’ autora Stjepana Kovačeka koja će se održati dan ranije.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI