Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ISTRAŽIVANJE CARVERTICALA

Kod ovog automobila se najčešće vara na kilometraži

Istraživanjem koje je proveo carVertical ustanovilo se kako još uvijek postoji rizik od kupnje vozila s vraćenom kilometražom. Kupci postaju sve oprezniji kada se radi o prevarama vezanim uz automobile, ali rizik je i dalje prisutan.

Prevare s kilometražama najčešće su kod njemačkih automobila i one značajno smanjuju cijenu automobila. Firma za povijest vozila, carVertical analizirala je 1,11 milijuna izvješća o povijesti u posljednjih 12 mjeseci na 24 tržišta koja pokrivaju SAD i većinu Europe. 

Prema rezultatima istraživanja automobil s najčešće vraćenom kilometražom je luksuzna limuzina Audi A8. Audi A8 od svih automobila na platformi ima najčešće lažnu kilometražu i to njih čak 30,6 % što ukazuje da svaki treći audi ima lažnu kilometražu. Zanimljivo je kako šest od deset automobila s najčešće vraćenom kilometražom su skupa njemačka vozila, kao što je Audi A7,BMW X5, BMW serije 7 i Volkswagen Touareg. 

Statistika carVerticala

Hibridi i električna vozila isto mogu imati lažnu kilometražu

Nadalje, sve veća potražnja je za automobilima koji manje zagađuju okoliš. Tako recimo hibridni pogonski sustav Volkswagen Jette ima veći udio automobila s vraćenom kilometražom (27%) nego dizelska (24,1%) ili benzinska verzija (22,4%).
– Iako je ukupni udio električnih vozila (13,4%) niži od europskog prosjeka (15,6%), razlika je zanemariva. Osim toga, kupnja električnog automobila s lažnom kilometražom može dovesti do ogromnih računa za servise, ističe carVertical.
Napominju kako električni automobili s vraćenom kilometražom predstavljaju najveći rizik jer istrošene baterije znače skupe popravke, piše carVertical. 

FOTO: ilustracija, carVertical

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI