Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kolarek: Cilj nam je da dogodine imamo strelište za održavanje državnog prvenstva

Lovačko društvo Fazan Drnje vikend gađanjem otvorilo je svoju novu streljanu. Ovo je završetak jednog velikog investicijskog ciklusa, ali u pripremi je sasvim novi kojim bi Drnje, točnije Botovo gdje se nalazi lovački dom udruge Fazan, trebalo postati središnja destinacija lovnog streljaštva u ovom dijelu Hrvatske.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prvo smo investirali u lovački dom, proširili smo ga, uredili sanitarni čvor, postavili solarne ploče. Tad je tvrtka Cengiz počela graditi drugi kolosijek pruge i oni su imali velike količine materijala, točnije zemlje s kojom nisu znali kamo. Dogovorili smo s njima da zavoze i poravnaju područje ispred doma, a time smo dobili prostor pogodan za vrhunsku streljanu. Također, donirali su beton i armaturu te nam ustupili radne strojeve. Zaista, imali smo izvrsnu suradnju. Mnogo je pomogla i Općina Drnje, plativši nadstrešnicu i izradu električnih instalacija, a ovim putem bih im htio zahvaliti – rekao je Mladen Kolarek, predsjednik LU Fazan Drnje.

Kako smo spomenuli, ovo je tek završetak prvog dijela investicije, a slijedi drugi kojim bi se dobili uvjeti da streljana u Drnju dobije naziv olimpijske trap streljane.

– Olimpijska streljana za svaku poziciju treba imati tri stroja, ovo što mi imamo sad je american trap, ali infrastrukturne uvjete izgradnjom nove streljane sada  imamo. Strojevi su već spremni, također planiramo napraviti streljanu za parkur, to je disciplina lovnog streljaštva u kojoj se simulira lov. Također, napravili bismo i karabinsko strelište. Želja nam je da se na ovoj našoj streljani mogu održavati državna prvenstva, a to se sad može održavati samo na streljani Zenica u Požeško-slavonskoj županiji – naveo je Kolarek, te isto tako istaknuo da je tu potrebno još mnogo ulaganja i snalažljivosti kako bi se skupilo dovoljno novca.

– Optimističan sam da bismo nagodinu već mogli imati ove uvjete, nadamo se opet podršci Općine, županijskog i državnog Lovačkog saveza – zaključio je Mladen Kolarek.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

NEĆE PA NEĆE

Lopte su bile dobro napumpane, ali malo je to značilo slavenašima. Pali bez ispaljenog metka

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

preporodio ih mario gregurina

FOTO Sjajna predstava i velika tri boda ‘malih’ slavenaša, s tri komada isprašili Osijek

NA TRAVNJAK BI MOGLE ISTRČATI I DVIJE KRIŽEVČANKE

Povijesna utakmica za hrvatske nogometašice, Ivana Kirilenko: Imamo srce koje ne odustaje

murić najavljen u prvih 11

Gorica je u teškom ‘knockdownu’, a Ferenčina ima slatke brige i želi samo tri boda

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati