Kolarek: Cilj nam je da dogodine imamo strelište za održavanje državnog prvenstva

Lovačko društvo Fazan Drnje vikend gađanjem otvorilo je svoju novu streljanu. Ovo je završetak jednog velikog investicijskog ciklusa, ali u pripremi je sasvim novi kojim bi Drnje, točnije Botovo gdje se nalazi lovački dom udruge Fazan, trebalo postati središnja destinacija lovnog streljaštva u ovom dijelu Hrvatske.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prvo smo investirali u lovački dom, proširili smo ga, uredili sanitarni čvor, postavili solarne ploče. Tad je tvrtka Cengiz počela graditi drugi kolosijek pruge i oni su imali velike količine materijala, točnije zemlje s kojom nisu znali kamo. Dogovorili smo s njima da zavoze i poravnaju područje ispred doma, a time smo dobili prostor pogodan za vrhunsku streljanu. Također, donirali su beton i armaturu te nam ustupili radne strojeve. Zaista, imali smo izvrsnu suradnju. Mnogo je pomogla i Općina Drnje, plativši nadstrešnicu i izradu električnih instalacija, a ovim putem bih im htio zahvaliti – rekao je Mladen Kolarek, predsjednik LU Fazan Drnje.

Kako smo spomenuli, ovo je tek završetak prvog dijela investicije, a slijedi drugi kojim bi se dobili uvjeti da streljana u Drnju dobije naziv olimpijske trap streljane.

– Olimpijska streljana za svaku poziciju treba imati tri stroja, ovo što mi imamo sad je american trap, ali infrastrukturne uvjete izgradnjom nove streljane sada  imamo. Strojevi su već spremni, također planiramo napraviti streljanu za parkur, to je disciplina lovnog streljaštva u kojoj se simulira lov. Također, napravili bismo i karabinsko strelište. Želja nam je da se na ovoj našoj streljani mogu održavati državna prvenstva, a to se sad može održavati samo na streljani Zenica u Požeško-slavonskoj županiji – naveo je Kolarek, te isto tako istaknuo da je tu potrebno još mnogo ulaganja i snalažljivosti kako bi se skupilo dovoljno novca.

– Optimističan sam da bismo nagodinu već mogli imati ove uvjete, nadamo se opet podršci Općine, županijskog i državnog Lovačkog saveza – zaključio je Mladen Kolarek.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI